Şehir Deneyimleri SSS

Sık Sorulan Sorular

atla

Şehir Gezileri ABD

Rezervasyon Yapma ve Değiştirme

Nasıl rezervasyon yapabilirim?

Rezervasyonlarınız çevrimiçi, telefonla, çevrimiçi sohbetimiz aracılığıyla ve belirli yerlerdeki bilet gişelerinde şahsen yapılabilir.

 

Online rezervasyon yapmak için bulunduğunuz yere ve gemi seyahati yapmak istediğiniz tarihe göre arama yapın. Rezervasyonlar çoğu büyük kredi kartıyla yapılabilir.

Rezervasyonlar ayrıca (888) 467-6256 numaralı telefondan veya çevrimiçi sohbetimiz aracılığıyla da yapılabilir.

Şahsen ödeme yapmak isterseniz, rezervasyonlar belirli yerlerde bulunan bilet gişelerimizde yerinde yapılmalıdır. Standdaki biletlerin kruvaziyer müsaitliğine bağlı olduğunu ve biletlerin her yolculuk için standda mevcut olduğunu garanti edemeyeceğimizi lütfen unutmayın. Lütfen SSS'nin City Cruises ABD ve Kanada Liman Konumları bölümüne bakın.

Rezervasyon sırasında ödemenin tamamının yapılması gerekmektedir.

Bir rezervasyonu nasıl değiştirebilirim?

1-19 arası rezervasyonlar için rezervasyonunuzu Hesabım sayfasından yönetebilirsiniz.

Ödeme ve İndirimler

Biletlerim için nasıl ödeme yaparım?

1-19 bilet rezervasyonları için en büyük kredi kartlarını kabul ediyoruz. Daha fazla bilgi için lütfen 888-467-6256 numaralı telefondan rezervasyon departmanımızı arayın.

Nakit ödeme yapabilir miyim?

Baltimore, Boston, Chicago (yalnızca Dining Cruises), New York, Norfolk, Toronto, Philadelphia, San Diego veya Washington, DC'deki bilet gişelerimizde nakit ödeme yapabilirsiniz.

Rezervasyon sırasında ödemenin tamamının yapılması gerekmektedir.

REZERVASYONUMUN TAMAMINI ÖDEMEM GEREKIYOR MU?

Rezervasyonları müsaitlik durumuna göre kabul ediyoruz ve ödemenin tamamının rezervasyon yapıldığı tarihte yapılması gerekiyor. Ödemesiz bilet tutmuyoruz.

Çocuklar, ordu veya yaşlılar için herhangi bir indirim var mı?

Çocuk İndirimleri: 4-12 yaş arası çocuklar, seyir türüne ve liman konumuna bağlı olarak yetişkinlerden farklı bir fiyata seyir yapabilir. 4 yaşın altındaki çocuklar çoğu yerde ücretsiz olarak seyahat edebilir.

Askeri ve Kıdemli İndirimler: Askeri ve Kıdemli indirimleri, yolculuklarımızın çoğunda sunulmaktadır. Varsa bu fiyatı güvence altına almak için online rezervasyonunuz için ödeme sayfasında kıdemli veya askeri bileti seçin. Rezervasyonlar ayrıca 800-459-8105 numaralı telefondan bir Gezi Uzmanı ile telefonla veya çevrimiçi sohbet yoluyla yapılabilir.

Bir hediye kartını, kuponu veya kuponu nasıl kullanırım?

Online rezervasyonlar için, bulunduğunuz yere ve seyir yapmak istediğiniz tarihe göre arama yapın. Ödeme sırasında istendiğinde, "Hediye Kartları" bölümüne hediye kartı numaranızı girin veya "Kupon/Kupon Kodu" bölümüne kupon veya kupon kodunuzu girin.

Tüm hediye kartları, sertifikalar, kuponlar ve indirim teklifleri, onurlandırılmak için rezervasyon sırasında kullanılmalı ve belirtilmelidir. Lütfen hediye çekinizi, promosyon kartınızı veya kuponunuzu seyahatiniz sırasında yanınızda getirin ve uçaktaki Ev Sahibine / Hostes'e sunun. Bir kuponunuz veya indirim kodunuz varsa, kodunuzu web sitemizden ödeme sırasında veya çevrimiçi sohbet yoluyla ödeme sırasında kullanabilirsiniz.

HEDIYE KARTIMI UÇAKTA KULLANABILIR MIYIM?

Hediye kartları uçakta ödeme için kullanılamaz. Hediye kartları, çevrimiçi rezervasyon ve geliştirmeler satın almak için kullanılabilir. Daha fazla bilgi için lütfen Hediye Kartı sayfasını ziyaret edin.

Ödül Puanları

Şehir Deneyimleri Ödül puanlarımı nasıl kullanırım?

City Experiences Rewards puanlarınızı kullanmak için lütfen ödeme sırasında istendiğinde hesabınızda oturum açın. Ayrıca İletişim Merkezimizden rezervasyon yaptırmak veya bizimle çevrimiçi sohbet etmek için 800-459-8105 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bazı kısıtlamalar geçerlidir. Lütfen hüküm ve koşulları buradan inceleyin.

Yazdırma veya Biletlerini Gösterme

Bilet yazdırmam veya biniş kartımı göstermem gerekiyor mu?

Biniş için bilet gerekli değildir. Uçağa binerken, onay numaranız ve rezervasyonunuzdaki soyadınızla check-in yapabilirsiniz.

Vergiler ve Bahşişler

Makbuzumda gördüğüm ücretler ve bahşişler nelerdir?

İniş Ücreti

İniş Ücreti, faturanıza dahil edilirse, bir denizcilik işletmesi operasyonuna özgü çok çeşitli maliyetleri dengeler. Bunlar, özel liman tesisi onarımlarını, yüzde ödemesini, çalışanların sağlık hizmeti yükümlülüklerini ve diğer ücretleri, lisansları, düzenleyici, çevre ve deniz güvenliği maliyetlerini içerebilir.

Yönetimsel Ücret

Rezervasyon sırasında, gemi yolculuğu ve bilete dahil olan hizmetlerle ilgili bir İdari ücret tahsil edilir. Bu bir bahşiş değildir ve şirketin takdirine bağlı olarak kullanılacaktır. Uçakta ek içecek veya yiyecek geliştirmeleri satın almak isterseniz, sunucunuz tarafından size sağlanan hizmetin kalitesine bağlı olarak gemide bir bahşiş bırakmanızı öneririz.

Vergi

Satış vergisine ek olarak, limanın kullanımı için bazı yerel yönetimler tarafından vergiler olarak değerlendirilmektedir. Doğrudan ve tam olarak uygun şehrin yerel yönetimine ödenir.

Gemide Verilen Hediyeler

Rezervasyon sırasında, gemi yolculuğu ve bilete dahil olan hizmetlerle ilgili bir hizmet/operasyon ücreti tahsil edilir. Bu bir bahşiş değildir ve şirketin takdirine bağlı olarak kullanılacaktır. Seyahatinizde ek içecekler veya yiyecek geliştirmeleri satın almak isterseniz, mürettebatımız tarafından size sağlanan hizmetin kalitesine bağlı olarak gemide bir bahşiş bırakmanızı öneririz.

Geri Ödemeler ve İptaller

Iptaller

İptal politikası nedir?

Yolculuklarımız iade edilemez nihai satıştır ve yeniden planlamak veya hediye kartı almak için yolculuktan 48 saat öncesine kadar süreniz vardır. Bir gemi yolculuğuna geç gelme veya kullanılmayan rezervasyonları tazmin etmiyoruz.

Yolculuğum iptal edildi. Geri ödeme alacak mıyım?

Gemi yolculuğunuzun City Cruises tarafından iptal edilmesi durumunda, dosyadaki numaraya e-posta ve SMS metin mesajı yoluyla gönderilen üç seçenek alacaksınız:

 

1. Seçenek: Seçtiğiniz farklı bir seyir tarihine transfer olabilirsiniz. Daha düşük fiyatlı bir gemi yolculuğuna yeniden planlıyorsanız, farkı size iade edeceğimizi lütfen unutmayın. Daha yüksek fiyatlı bir gemi yolculuğuna yeniden planlıyorsanız, yeni tarih seçildikten sonra fark için ödeme yapılması gerekecektir. Fiyatların talebe ve yoğun seyir saatlerine bağlı olarak değişebileceğini lütfen unutmayın.

2. Seçenek: Seyir yapabileceğiniz yeni bir tarihten emin değilseniz, paranızı bir hediye kartına taşıyabilirsiniz. Hediye kartlarının süresi asla dolmaz ve web sitemizde rezervasyon yapmak için kullanılabilir. Hediye kartları hakkında daha fazla bilgi için Hediye Kartı sayfasını ziyaret edin.

3. Seçenek: İleri bir tarihte bize katılamazsanız, orijinal ödeme şekline geri ödeme alırsınız. Paranın hesabınızda görünmesi için lütfen 3-5 iş günü bekleyin.

Not: 3 seçeneğin tümünü seyir iptal bildiriminde verilen bağlantı aracılığıyla kullanabilirsiniz.

Bilet Güvencesi

Bilet Güvencesi nedir?

Bilet Güvencesi ile yapılan satın alımlar, orijinal kalkış saatinden 2 saat öncesine kadar, iade edilmeyen Bilet Güvencesi maliyeti düşüldükten sonra tam bir geri ödeme ile yeniden planlanabilir veya iptal edilebilir. Bilet Güvencesi belirli durumlarda kullanılamaz

tatil, uzmanlık veya ortaklık yolculukları gibi yolculuklar veya belirtildiği gibi diğer deneyimler.

CRUISE'UMU SATIN ALDIKTAN SONRA BILET GÜVENCESI EKLEYEBILIR MIYIM?

Bilet Güvencesi rezervasyon sırasında seçilmelidir ve satın alma işleminden sonra eklenemez.

GEÇ GELENLER VE REZERVASYONA GELMEME

Ödeme alındıktan sonra, rezervasyon sırasında Bilet Güvencesi satın alınmadığı sürece yolculuklar iade edilmez. Seyir tarihinizi yeniden planlamaktan veya planlanan seyahatinizden 48 saat önce bildirimde bulunarak ödenen tutar için bir hediye kartı vermekten mutluluk duyarız. Yolculuklar iade edilemez ve seyahatinizden sonraki 48 saat içinde devredilemez. Rezervasyonun kullanılmaması veya geç gelenler için tazminat ödemeyiz.

Kupon

Kupon iptal politikası nedir?

Geç varışları veya gemi yolculuğuna gelmemeyi telafi etmiyoruz, bu nedenle lütfen check-in ve uçağa biniş için zamanında gelin. Yeniden planlamanız gerekirse, başka bir tarihe geçmek için seyahatinizden önce 48 saate kadar zamanınız vardır veya biletlerinizi gelecekte kullanılmak üzere serbest bırakabiliriz. Bir yolculuktan sonraki 48 saat içinde olduğumuzda, başka hiçbir değişiklik yapılamaz.

Hava

Yağmur yağarsa veya kar yağarsa ne olur?

City Cruises yağmur yağdırır veya parlar. Şiddetli hava koşullarında veya ABD Sahil Güvenlik veya Kanada Ulaştırma Dairesi'nin talimatı üzerine, liman kenarında kalacağız, ancak tam yemek hizmeti sunacağız.

Biniş Yerleri ve Saatleri

Kruvaziyer biniş yerinin yanında otopark var mı?

Otopark liman konumuna göre değişir. Lütfen SSS'nin City Cruises ABD ve Kanada Liman Konumları bölümünü inceleyin.

İskele nerede?

Bazı limanlarımızda birden fazla iskele vardır - seyahatinizin iskele konumu onay e-postanızda veya SSS'nin City Cruises ABD ve Kanada Liman Konumları bölümünde bulunabilir.

Biniş saatimi nerede bulabilirim?

Biniş ve seyir süreniz farklıdır - çoğu gemi yolculuğu kalkış saatlerinden 30 dakika önce biner. Kruvaziyer biniş ve kalkış saatinizi onaylamak için lütfen onay e-postanızı kontrol edin.

Ön Satın Alma

Seyir yapmadan önce bir içecek paketi satın alabilir miyim? Neler içerir?

Daha fazla bilgi için lütfen rezervasyon işlemi sırasında geliştirme seçeneklerimize göz atın. Geliştirmeler bağlantı noktasına göre değişir.

Yaş Kısıtlamaları

Gemi seyahati için herhangi bir yaş kısıtlaması var mı?

Yolculuklarımızın çoğu için yaş sınırlaması yoktur. Tüm reşit olmayanlar yetişkin gözetiminde olmalıdır. Reşit olmayanlar kısıtlanmadığından, özel etkinlik yolculuklarımızdan herhangi biriyle ilgili sorularınız için lütfen bizimle iletişime geçin, ancak seyir tüm yaş grupları için uygun olmayabilir. Kokteyl yolculukları genellikle 21 yaş üstüdür.

Bateaux New York Akşam Yemekleri: 6 yaşından küçük çocuklara izin verilmez ve çocuklar için indirimli fiyat sunmuyoruz. Bateaux öğle yemeği gezilerine ve diğer New York yemek gezilerine küçük çocuklar kabul edilir.

Kıyafet Kuralları

Kıyafet yönetmeliği nedir?

NEHIR, LIMAN, BALINA IZLEME TURLARI VE SU TAKSILERI

Günlük kıyafetler: kot pantolonlar, şortlar, tişörtler, Kazaklar ve spor ayakkabılar uygundur. Mevsime bağlı olarak, suya hava alabileceğinden ekstra katmanlar getirmenizi öneririz.

İMZA BRUNCH, ÖĞLE YEMEĞI VE KOKTEYL GEZILERI

Günlük kıyafetler: hakiler, güzel kot pantolonlar, elbiseler, düğmeli gömlekler ve bluzlar

İMZA AKŞAM YEMEĞI VE PREMIER ÜRÜNLER

Kokteyl kıyafetleri: yakalı gömlekler, bluzlar, spor paltolar, pantolonlar ve elbiseler. Rahat kot pantolonlar, tişörtler, şortlar, spor ayakkabıları ve parmak arası terlikler şiddetle tavsiye edilmez.

BATEAUX AKŞAM YEMEĞİ

Yarı resmi kıyafet kodu: elbiseler, yakalı gömlekler, elbise pantolonları ve ceketler teşvik edilir. Rahat kot pantolonlar, tişörtler, şortlar, spor ayakkabıları ve parmak arası terlikler şiddetle tavsiye edilmez.

Biniş Politikası

Biniş saat kaçta?

Çoğu gemi yolculuğu, kalkış saatlerinden 30 dakika önce uçağa biner. Kruvaziyer biniş ve kalkış saatinizi onaylamak için lütfen onay e-postanızı kontrol edin.

Sigara Politikası

Uçakta sigara içilebilir mi?

Odyssey Boston, Long Beach, Marina Del Rey, Newport Beach, Sacramento, Mariposa Harbour Tour, Harbor Tours, Sights & Sips Cruises ve Whale Watching Cruises hariç olmak üzere sadece dış güvertelerde sigara içilmesine izin verilmektedir. Lütfen tüm çöpleri uygun kaplara atın. Suya hiçbir şey atmayın. Lütfen sularımızı temiz tutmamıza yardımcı olun.

ABD Sahil Güvenlik ve Kanada Ulaştırma yönetmelikleri kapsamında faaliyet gösterdiğimiz için esrar ürünlerine izin verilmez.

Eğlence

Uçakta eğlence nedir?

City Cruises, dans pistleri ve keyfini çıkarabileceğiniz çeşitli müzikler sunmaktadır. Seyir bağlı olarak, arka plan müziği, DJ veya canlı performans olabilir. Lütfen çevrimiçi olarak kontrol edin veya seyahatiniz için planlanan eğlence hakkında daha fazla bilgi için Gezi Uzmanlarımızdan biriyle çevrimiçi sohbet edin.

Uçakta Oturma

Koltuklar gemide atanmış mı?

Siz uçağa binerken, Kaptanımız ve Deniz Mürettebatımız sizi güvertenize yönlendirecektir. Oradan, Ev Sahibi / Hostes, varsa partinizi atanmış tablolarınıza gösterecektir. Özel olmayan gruplar için güverteler asla garanti edilmez. Her seyir için ihtiyaçlara ve kapasiteye göre koltuklar tahsis ediyoruz.

Özel Günler

Doğum Günleri, Yıldönümleri veya Özel Günler için özel seçenekler sunuyor musunuz?

Yemek deneyiminize eklemek için çeşitli özel geliştirmeler sunuyoruz.
Bu geliştirmeleri çevrimiçi ödeme sayfasında veya çevrimiçi sohbet aracılığıyla inceleyebilirsiniz
bir Gezi Uzmanı ile. Lütfen Gezi Uzmanınıza sorunuz.
kutlama paketleri, yiyecek geliştirmeleri, balon veya çiçek buketleri ve
içecek paketleri.
Özel günümü/kutlamamı uçakta duyuracak mısınız?
Uçaktaki DJ'imiz konuklara özel duyurular sunmaz. Doğum günleri, yıldönümleri ve özel etkinlikler için genel bir kutlama duyurusu sağlıyoruz.
Kek Politikası

Konuklar kek getirebilirler. Kekler, kapalı, kapalı bir kapta olmalıdır.
(örneğin kek kutusu). Tesiste açık keklere izin verilmeyecektir. Kekler,
tesislerimizde saklanmalı ve misafirin masasında tutulmalıdır. Daha fazlası için
bilgi, lütfen City Cruises ABD ve Kanada Liman Konumları bölümüne bakın
SSS.

NİŞAN POLİTİKA

Özel alanı olmayan küçük gruplar masa dekorasyonu getirebilir, ancak erken binişe izin verilmez. Lütfen konfeti kullanmayın veya gemilerimizin duvarlarına herhangi bir eşya bantlamayın.

UÇAK İÇİ DEKORASYON

Tüm City Cruises gemileri çarşaflar, adak orta parçaları, gümüş ve çinilerle dekore edilmiştir.

Yiyecek ve İçecek

Yolculuğumun menüsünü nerede bulabilirim?

Daha fazla bilgi için lütfen konumunuza, tarihinize ve seyir türünüze göre arama yapın. Seçilen gemi yolculuğuna çıktıktan sonra, menü web sayfasındaki seyir ayrıntılarının altında bulunabilir.

Vejetaryen veya özel menü istekleri sunuyor musunuz?

Yemek gezilerinde vejetaryen yemekler mevcuttur ve rezervasyon sırasında düzenlenebilir. Grubunuzda çok sayıda vejetaryen varsa veya vegan varsa, lütfen rezervasyon sırasında bunu belirtin. Telefon üzerinden veya çevrimiçi sohbet yoluyla bir Gezi Uzmanı aracılığıyla rezervasyon yapıyorsanız, lütfen rezervasyon sırasında herhangi bir gıda alerjisi veya diğer diyet kısıtlamaları hakkında Uzmanı bilgilendirin.

En özel diyet ihtiyaçlarını önceden haber vererek karşılayabiliriz.

Yemek ne zaman servis edilir?

Yemek yolculukları için yemek servisi gemiye bindikten sonra başlar.

Yolculuktan önce menümü önceden seçmem gerekiyor mu?

Hayır, menünüzü önceden seçmeniz gerekmez. Bazı yolculuklarımızda birden fazla antre seçeneği vardır ve uçakta aralarından seçim yapacağınız bir menümüz vardır. Diğer yolculuklar ya önceden ayarlanmış bir menüye sahip olacak ya da çeşitli seçenekler içeren bir açık büfe sunacaktır. Bu bilgiler online rezervasyon sırasında mevcut olacaktır. Bir Gezi Uzmanı aracılığıyla telefonla veya çevrimiçi sohbet yoluyla rezervasyon yapıyorsanız, seyahatiniz hakkında daha fazla bilgi isteyebilirsiniz.

Uçağa kendi yemeğimi getirebilir miyim?
Hayır. Uçakta dışarıda yemek yemeye izin verilmemektedir.
Uçağa kendi Alkolümü getirebilir miyim?

Bazı bağlantı noktaları, şişe şarap veya şampanyaların (likörsüz) gemiye getirilmesine izin verir. Limana göre değişen bir mantar ücreti uygulanacaktır. Gemiye getirilen şişeler tamamen kapatılmalı ve açıldıktan sonra gemiden çıkarılmamalıdır. Şişenin uçakta satılabilmesi durumunda mantarı açmayı reddetme hakkımızı saklı tutarız. Uygun şehirler ve yardım planlaması için lütfen çevrimiçi sohbetimiz aracılığıyla bir Gezi Uzmanı ile sohbet edin veya 800-459-8105 numaralı telefondan İletişim Merkezimizi arayın.

Evcil hayvan

Uçağa evcil hayvan kabul ediliyor mu?

Hizmet hayvanlarının uçağa alınmasına izin verilmektedir. Hizmet hayvanları, engelli insanlar için iş yapmak veya görevleri yerine getirmek üzere bireysel olarak eğitilmiş hayvanlar olarak tanımlanır. Onlar çalışan hayvanlar, evcil hayvanlar değil. Hizmet hayvanları, bu cihazlar hizmet hayvanlarının çalışmasına müdahale etmedikçe veya bireyin sakatlığı bu cihazları kullanmayı engellemedikçe kullanılmalı, tasmalı veya bağlanmalıdır. Tek işlevi rahatlık veya duygusal destek sağlamak olan köpekler, ADA kapsamında hizmet hayvanları olarak nitelendirilmez.

Chicago'daki Seadog Cruises'ta köpeklere izin verilir ve diğer limanlarda evcil hayvan etkinlikleri seçilebilir.

Silah Politikası

Silah Politikası

Silah Politikası: Patlayıcılar, ateşli silahlar, yasa dışı maddeler veya tamamen kendi takdirimize bağlı olarak belirlediğimiz şekilde kendinize veya başkalarına zarar verebilecek tehlikeli veya zarar verici nitelikte herhangi bir eşya getiremezsiniz.

Etkinlik Seçenekleri

Uçakta ne tür etkinliklere ev sahipliği yapabilirim?

Bir City Cruises gemisinde her türlü etkinliğe ev sahipliği yapabilirsiniz! Doğum günlerine, düğünlere, ofis partilerine, yıldönümlerine, bekarlığa veda partilerine, yıldönümlerine, prova yemeklerine, nişan partilerine ve daha fazlasına ev sahipliği yapıyoruz. Daha fazla bilgi talep etmek için Özel Etkinlikler sayfasını ziyaret edin.

Özel Etkinlikler

Özel bir etkinlik veya charter rezervasyonu yapabilir miyim?

Evet, özel bir etkinlik için gemi kiralayabilirsiniz. Filomuzda her türlü etkinlik için mükemmel olan çeşitli tekneler var.

Etkinliğim için tüm yatı rezerve etmem gerekiyor mu?

Etkinliğiniz için bütün bir gemiyi rezerve etmek zorunda değilsiniz. Düzenli olarak planlanan yemek gezilerimizde her büyüklükte birçok etkinliğe ve gruba ev sahipliği yapıyoruz. Etkinliğiniz için bir yemek gezisinde özel alan ayırtabilirsiniz. Daha fazla bilgi için Özel Etkinlikler sayfasını ziyaret edin

Fiyatlandırma

Özel bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın maliyeti nedir?

Özel etkinliğinizin maliyeti, geminin türüne, ev sahipliği yaptığınız etkinliğin türüne, grubunuzun büyüklüğüne ve ne tür geliştirme paketleri eklemek istediğinize göre değişir. Özel etkinlik fiyatlandırması hakkında daha fazla bilgi için Özel Etkinlikler sayfasında bulunan formu doldurabilir veya 800-459-8105 numaralı telefondan İletişim Merkezimizi arayabilirsiniz.

ABD Sahil Güvenlik ve Ulaştırma Kanada

ABD Sahil Güvenlik ve Ulaştırma Kanada tarafından denetleniyor musunuz?

Gemilerimizin tümü ABD Sahil Güvenlik ve Kanada Ulaştırma tarafından yapılan denetimlere tabidir ve mürettebat üyelerimizin tümü uygun şekilde lisanslanmıştır. Ayrıca MARSEC güvenlik yönergelerine de uyuyoruz. MARSEC güvenlik seviyesinin yükseltilmesi durumunda, güvenliği sağlamak için gemilerimizdeki güvenlik önlemlerini artırmayı seçebiliriz. ABD Sahil Güvenliği, 18 yaşın üzerindeki tüm yolcuların geçerli fotoğraflı kimlik belgesine sahip olmasını gerektirir. Lütfen uçağa biniş sırasında fotoğraflı kimliğinizin bulunduğundan emin olun.

Tekerlekli Sandalye Erişilebilirliği

Engelli gemileri erişilebilir durumda mı?

Filomuzda erişilebilir gemilerimiz var. Ancak, tüm gemiler ve güverteler erişilebilir olarak kabul edilmez. Lütfen 800-459-8105 numaralı telefondan İletişim Merkezimizi arayın veya seyir yapmayı planladığınız tarihe erişilebilirliği sağlamak için çevrimiçi olarak bir Gezi Uzmanı ile sohbet edin.

Uçakta Konfor

Gemide yaşam koruyucuları var mı?

Her gemi% 100 ABD Sahil Güvenlik ve Kanada Ulaştırma sertifikasına sahiptir ve can koruyucuları ve çocuk can yelekleri de dahil olmak üzere gerekli tüm can kurtarıcı ekipmanlarla sertifikalandırılmıştır.

Deniz tutması geçirecek miyim?

Misafirlerimizin çoğu rahatsızlık duymaz. Hareket hastalığı ile ilgili bir probleminiz varsa, deniz tutması yaşayabilirsiniz. Balina izleme gezilerimizden birinde yelken açıyorsanız, açık okyanusa çıkıyoruz ve sonuç olarak deniz tutması şansı artıyor. Bu yolculuklar için, hareket hastalığına yatkınsanız, sizin için mevcut olan çeşitli önleyici tedbirlerden yararlanmanızı öneririz.

Teknede konukların çağrı alabileceği bir telefon var mı?

City Cruises'ta konukların kullanabileceği telefonlar yoktur. Çoğu hücresel servis, yolculuklarımızın çoğunda açık denizde bir milin ötesine geçmediğimiz için su üzerinde mevcuttur.

BALTİMORE

Bilet Gişesi Yeri: 561 Light St Baltimore, MD 21202

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. Royal Sonesta Hotel'in yanında yer alan Harbour Court Garage'da yerel otopark mevcuttur.

Kek Politikaları: Açık hava keklerine gemide izin verilir, ancak gemideki sınırlı depolama alanı nedeniyle masanızda örtülmeleri ve tutulmaları gerekecektir. Kek kesme ücreti vardır.

Sunulan mama sandalyeleri/yükseltici koltuklar: Evet.

BERKELEY

Bilet Gişesi Konumu: Doubletree Hotel Marina at 200 Marina Blvd, Berkeley, CA 94710

Otopark: City Cruises, bölgede herhangi bir park yeri sahibi değildir veya işletmemektedir. Caddenin karşısındaki setin karşısında ve Marina Blvd boyunca yerel otopark mevcuttur.

Kek Politikaları: Açık hava keklerine gemide izin verilir, ancak gemideki sınırlı depolama alanı nedeniyle masanızda örtülmeleri ve tutulmaları gerekecektir. Kek kesme ücreti vardır.

Sunulan mama sandalyeleri/yükseltici koltuklar: Hayır.

BOSTON

Bilet Gişesi Yerleri:
– Boston Ruhu: Commonwealth Pier/200 Seaport Blvd, Boston, MA 02210
– Odyssey Boston: Rowes Wharf/60 Rowes Wharf, Boston, MA 02110

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. Seaport Hotel Parking Garage for Spirit of Boston ve Rowes Wharf Parking for Odyssey Boston'da yerel otopark mevcuttur.

Kek Koşulları: Uçakta açık havada kek yapılmasına izin verilmez.

Sunulan mama sandalyeleri/yükseltici koltuklar: Evet.

CHİCAGO

Bilet Gişesi Yerleri:

– Odyssey Chicago Nehri: 455 N. Cityfront Plaza Chicago, IL 60611
– Donanma İskelesi: 600 E Grand Ave Chicago, IL 60611

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. Yerel otopark, Odyssey Chicago Nehri için LOWER katında 219/225 E. North Water Street'te ve Navy Pier Departures için 600 E Grand Ave. Chicago, IL 60611'de mevcuttur. Alternatif otopark 460 E. Illinois St. ve 403 E. Grand Ave.'de (Navy Pier'e bir blok uzaklıkta) mevcuttur.

Kek Politikaları: Açık hava keklerine gemide izin verilir, ancak gemideki sınırlı depolama alanı nedeniyle masanızda örtülmeleri ve tutulmaları gerekecektir.

Bebek sandalyeleri/yükseltici koltuklar şunları sunar: Sadece mama sandalyeleri.

GANANOQUE

Bilet Gişesi Yerleri:

- Gananoque Limanı - 280 Main Street, Gananoque, ON (1, 2,5 ve 5 Saatlik yolculuklarımız için)
- Ivy Lea Limanı - 95 Ivy Lea Road, Lansdowne, ON (1 Saatlik Ivy Lea Gezimiz için)

Park yeri: Araba ile günlük park için 5 dolar, karavan için 10 dolar ücret alınmaktadır. Park kartları otopark görevlilerimizden veya bilet gişemizden temin edilebilir. Otoparklar bilet gişemizin yakınında yer almaktadır.

Bebek Arabası Detayları: Küçük ve orta boy bebek arabalarına izin verilmektedir. Uçağa binmeden önce, bebek arabalarını kendi takdirinize bağlı olarak park etmek için belirlenmiş denetimsiz bir alan mevcuttur.

Gemiye getirilen bebek arabalarının güvenlik amacıyla üst gözlem güvertesine girmesine izin verilmemektedir, ayrıca bebek arabaları gözetimsiz bırakılamaz ve tüm kişisel eşyalar buna göre denetlenmelidir.

UZUN PLAJ

Bilet Gişesi Yeri: 100 Aquarium Way, Rainbow Harbor Dock 6A

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. Akvaryum garajında yerel otopark mevcuttur.

Kek Politikaları: Kişi başı 1,50 - 3,00 ABD Doları tutarında bir Dış Tatlı Hizmeti / Kek Kesme Ücreti vardır.

Sunulan mama sandalyeleri/yükseltici koltuklar: Evet.

MARINA DEL REY

Bilet Gişesi Konumu: 13755 Fiji Way, Marina del Rey, CA 90292

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. Yerel otopark, Balıkçı Köyü'ndeki Marina Lot 1'de yer almaktadır.

Kek Politikaları: Kişi başı 1,50 - 3,00 ABD Doları tutarında bir dış Tatlı Servisi / Kek Kesme Ücreti vardır.

Sunulan mama sandalyeleri/yükseltici koltuklar: Evet

NEW YORK/NEW JERSEY

New York

Bilet Gişesi Yerleri:
– İskele 61: Chelsea Piers West 23. ve 12. Ave
– İskele 15: 78 South St, New York, NY 10038

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. Yerel otopark, New York kalkışlarımız için Pier 61 ve 15'te yer almaktadır.

Kek Politikaları: Açık hava keklerine gemide izin verilir, ancak gemideki sınırlı depolama alanı nedeniyle masanızda örtülmeleri ve tutulmaları gerekecektir.

Bebek sandalyeleri/yükseltici koltuklar şunları sunar: Sadece mama sandalyeleri.

   

Arjantin

Bilet Gişesi Yeri: Lincoln Harbor Marina, 1500 Harbor Blvd, Weehawken, NJ 07086

   

KRUVAZIYER MISAFIRLERI IÇIN PARK BILGILERI:

Onaylı Otopark Pazartesi - Cuma Gezileri (Kruvaziyer Misafirleri için Ücretsiz)

1450 Harbor Bulvarı'nda mevcut otopark, Waterfront Terrace girişi, giriş kapısı içeri girerken 1. soldadır. Bilet alın ve Ayrılmış işaretleri olmayan herhangi bir alana park edin.

  • Park güvertesine girdikten sonra, makineden bir bilet alın
  • Cruise Biletini/Biniş Kartını Kaydet (QR Kodu veya baskılı)
  • Yolculuktan sonra, otopark doğrulaması için 1450 Harbor Bulvarı'ndaki Propark ofisini ziyaret edin
  • Doğrulama için kruvaziyer bileti ve park bileti sunun
  • Doğrulanmış bilet, ödeme yapmadan çıkışa izin verecektir

   

Cumartesi - Pazar Gezileri (Cruise Misafirleri için Ücretsiz)

  • Sheraton Hotel'de 500 Harbor Blvd, South Harbor Blvd girişinde otopark mevcuttur. Lot ilk gelene ilk hizmettir

Sorularınız için ProPark'ın 7/24 Numarasını arayın: 201-758-5415

Sunulan Ücretsiz Otopark, otoparkların mülkiyeti başına değişebilir - otoparklara veya park yerlerine sahip değiliz.

   

Ücretli Otopark - Marina'nın tam karşısında bulunan arsa

Mevcut oran: Seyir uzunluğu için 15,00 $ ve gecelik 30,00 $

Daha fazla bilgi için: Lincoln Limanı

   

Kek Politikaları: Açık hava keklerine gemide izin verilir, ancak gemideki sınırlı depolama alanı nedeniyle masanızda örtülmeleri ve tutulmaları gerekecektir.

Bebek sandalyeleri/yükseltici koltuklar şunları sunar: Sadece mama sandalyeleri.

NEWPORT PLAJI

Bilet Gişesi Konumu: 2431 W Coast Hwy, Newport Beach, CA 92663

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. Yerel otopark 2431 W Coast Hwy, Newport Beach, CA 92663 adresinde mevcuttur.

Kek Politikaları: Kişi başı 1,50 - 3,00 ABD Doları tutarında bir dış Tatlı Servisi / Kek Kesme Ücreti vardır.

Sunulan mama sandalyeleri/yükseltici koltuklar: Evet.

NORFOLK

Bilet Gişesi Yeri: 333 Waterside Dr. Norfolk, VA 23510

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. Yerel otopark, köşedeki Town Point Garage'da veya Waterside Drive and Main St.'de yer almaktadır.

Kek Politikaları: Açık hava keklerine gemide izin verilir, ancak gemideki sınırlı depolama alanı nedeniyle masanızda örtülmeleri ve tutulmaları gerekecektir. Kek kesme ücreti vardır.

Sunulan mama sandalyeleri/yükseltici koltuklar: Evet.

PHİLADELPHİA

Bilet Gişesi Yeri: 401 S. Columbus Blvd. Philadelphia, PA 19100

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. Columbus Bulvarı ve Lombard Circle üzerindeki Lombard Circle Parking Lot'ta yerel otopark mevcuttur.

Kek Politikaları: Açık hava keklerine gemide izin verilir, ancak gemideki sınırlı depolama alanı nedeniyle masanızda örtülmeleri ve tutulmaları gerekecektir.

Sunulan mama sandalyeleri/yükseltici koltuklar: Evet.

SACRAMENTO

Bilet Gişesi Konumu: 1206 Front St, Sacramento, CA 95814

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. Front St ve Capitol Mall'daki Tower Bridge Garage'da yerel otopark mevcuttur.

Kek Politikaları: Kişi başı 1,50 - 3,00 ABD Doları tutarında bir dış Tatlı Servisi / Kek Kesme Ücreti vardır.

SAN DIEGO

Bilet Gişesi Yerleri:
– İskele 1: 1800 N Harbor Drive/Grape Street İskelesi, San Diego, CA 92101
– İskele 2: 970 N. Harbor Dr/Navy İskelesi, San Diego, CA 92101

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. North Harbor Drive'ın her iki tarafındaki İskele 1 için yerel sayaçlı otopark mevcuttur. İskele 2 için, USS Midway Müzesi'nin yanındaki iskelede ACE Otoparkı.

Kek Politikaları: Kişi başı 1,50 - 3,00 ABD Doları tutarında bir dış Tatlı Servisi / Kek Kesme Ücreti vardır.

Sunulan mama sandalyeleri/yükseltici koltuklar: Evet.

SAN FRANCİSCO

Bilet Gişesi Yeri: İskele 3, Embarcadero, SF CA 94111

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. Pier 3, The Embarcadero'da yerel otopark mevcuttur.

Kek Politikaları: Kişi başı 1,50 - 3,00 ABD Doları tutarında bir dış Tatlı Servisi / Kek Kesme Ücreti vardır.

TORONTO

Bilet Gişesi Yeri: 207 Queen's Quay West, Suite 425, Box 101/Queen's Quay Terminal Toronto, Ontario, Kanada M5j 1A7

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. Harbourfront Parking ve 200 Queens Quay'de yerel otopark mevcuttur.

Kek Koşulları: Uçakta açık havada kek yapılmasına izin verilmez. 4-6 misafire hizmet veren bir Limon Ahududu kekeği sunuyoruz ve satıyoruz.

Sunulan mama sandalyeleri/yükseltici koltuklar: Evet.

WASHINGTON D.C.

Bilet Gişesi Yer: 580 Water Street SW, Washington, DC 20024| İskele DC

Otopark: City Cruises, bölgedeki herhangi bir otoparka sahip değildir veya işletmemektedir. The Wharf Parking Garage'da yerel otopark mevcuttur.

Kek Politikaları: Açık hava keklerine gemide izin verilir, ancak gemideki sınırlı depolama alanı nedeniyle masanızda örtülmeleri ve tutulmaları gerekecektir. Kek kesme ücreti vardır.

Bebek sandalyeleri/yükseltici koltuklar şunları sunar: Sadece mama sandalyeleri.

BÜYÜK WASHINGTON BÖLGESI: POTOMAC SU TAKSI

Bilet Gişesi Yerleri:

– Ulusal Liman: 145 Ulusal Plaza, Ulusal Liman, Maryland 20745

– İskele: 970 Transit İskelesi, 950 İskele St SW

Marina/Rıhtım Konumları:

– İskenderiye Şehir Marinası: 105 North Union Street, İskenderiye, VA 22314 (Torpido Fabrikası Sanat Merkezi'nin arkasında)

Georgetown: 3050 K St NW, Washington, DC 20007 (Fiola Mare restoranının önünde)

Ulusal Liman: 145 National Plaza, National Harbor, Maryland 20745 (McCormick ve Schmick's Restaurant yakınında)

– The Wharf: 970 Transit Pier, 950 Wharf St SW (Bırakma adresi: 950 Maine Ave SW, Washington, DC)

Otopark

İskenderiye, Virgina

HB Otopark | 202-329-6001
115 S Union Street, İskenderiye
Günlük Otopark
300 North Lee Street, İskenderiye

Kolonyal Otopark | 202-295-8100
101 North Union Street, İskenderiye

Market Square Standart Otopark | 703-549-3237
108 N. Fairfax Street, İskenderiye

İskenderiye Limanı | 703-549-1717
210 The Strand, İskenderiye

Yalnız Otopark | 703-548-8389
225 South Union Street, İskenderiye

Standart Otopark | 703-549-3237
220 North Union Street, İskenderiye

Thompson's Alley Standart Park | 703-504-7427
10 Thompson Alley, İskenderiye

WASHINGTON, D.C'DEKI GEORGETOWN.

Park Amerika | 202-338-0368
3000 K Street Kuzeybatı Washington D.C., DC 20007

Anayasa Park A.Ş. | 202-298-7733
3217 K Street Kuzeybatı Washington D.C., DC 20007

Ulusal Liman, Maryland

Filo Garajı
Fleet Caddesi ve Potomac Pasajı'na Giriş
Ulusal Liman, Maryland

Mariner Garajı
Waterfront Caddesi ve Mariner Pasajı'na giriş
Ulusal Liman, Maryland

St. George's Kapalı Otoparkı
St. Georges Bulvarı ve Waterman Pasajı'nda bulunan giriş
Ulusal Liman, Maryland

Gaylord Ulusal Tatil Köyü ve Kongre Merkezi

St. George's Blvd ve Waterfront Street'te bulunan alanlar

İskele

District Wharf Kapalı Otoparkı
600 Water St SW, Washington, DC 20024*
* Maine Avenue SW'den yeni garaj

L'Enfant Plaza Garajı
420 10. Cadde SW

Park yeri hakkında daha fazla bilgi için lütfen The Wharf'ı ziyaret edin.

POTOMAC WATER TAXI HAKKINDA BILGI İŞLEM

NE KADAR SÜREDE RIHTIMDA OLMALIYIM?

Bir havaalanı gibi, gemiye binmek için bir biniş kartına ihtiyaç vardır. Binişe başlamadan önce biletinizi rıhtımdaki gişelerden almalısınız. Yeterli zaman tanımak için lütfen seyir saatinden 20 – 30 dakika önce rıhtıma gelin.

BISIKLETIMI UÇAĞA GETIREBILIR MIYIM?

Evet, standart bisikletinizi belirli gemilere getirebilirsiniz. İskele güzergahındaki tüm yeni su taksi gemilerimizde bisiklet rafları bulunmaktadır. Mevcut alana bağlı olarak, yaslanmış bir bisikleti veya tandem bisikleti veya başka herhangi bir büyük boy bisiklet türünü barındıramayabiliriz.

WASHINGTON BY MONUMENT CRUISE NE KADAR SÜRER?

Her yöne 45 dakika, gidiş-dönüş iki saatin biraz altında.

ADA'YA HANGI GEMILER ENGELLILER IÇIN UYGUNDUR?

Tüm İskele su taksileri ve Ulusal Liman İskenderiye su taksileri ADA uyumludur. Georgetown rıhtımına ADA erişimi yoktur.

4 TEMMUZ HAVAI FIŞEK YOLCULUĞUNUZ IÇIN NE ZAMAN BILGI YAYINLAYACAKSINIZ?

Gemilerimiz özel kiralamaların yanı sıra halka açık yolculuklar için de kullanılmaktadır. Kiralanmamış bir gemimiz varsa, halka açık bir Havai Fişek Gezimiz olacak. Mevcut bir gemimiz varsa tarihe daha yakın bileceğiz.

BISIKLETIMI UÇAĞA GETIREBILIR MIYIM?

Evet, standart bisikletinizi belirli gemilere getirebilirsiniz. İskele güzergahındaki tüm gemilerde bisiklet rafları bulunmaktadır. Mevcut alana bağlı olarak, yaslanmış bir bisikleti veya tandem bisikleti veya başka herhangi bir büyük boy bisiklet türünü barındıramayabiliriz. Uçaktaki yolcu sayısına ve bisiklet sayısına bağlıdır. Lütfen bilet satın almadan önce kaptana danışın. Yorumlu [BR32]: Kendi bölümü olması gereken yeni bölüm. Bağlantı Noktaları/Konumlar bölümünün içinde yaşamamalıdır.

SU TAKSISI DÖNÜŞ YOLCULUĞUMU EVE DEĞIŞTIREBILIR MIYIM?

Su taksisi dönüş saatinizi değiştirmeniz gerekirse, yer müsait olduğu sürece bunu bilet gişesinde ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Ayrıca 877-511-2628 numaralı telefondan bizi arayarak dönüş sürenizi değiştirebilirsiniz.

YAZICIYA ERIŞIMIM YOK, BILETLERIMI NASIL ALABILIRIM?

İşlem numaranız olduğu sürece bilet satıcısı rezervasyonunuzu alabilir ve biletleri yazdırabilir. İşlem numarası, e-posta onay e-postanızın konu satırında yer alacaktır.

GEMIYE KENDI YIYECEKLERIMIZI GETIRMEMIZE IZIN VERILIYOR MU?

Herhangi bir kamu gezisine dışarıdan yiyecek getirilmesine izin vermiyoruz, ancak bazı yolculuklarımız hafif imtiyazlar sunuyor.

TEKNELERE EVCIL HAYVAN KABUL EDILIYOR MU?

Ne yazık ki, halka açık yolculuklarımızda evcil hayvanlara izin vermek için hayvan alerjisi olan çok fazla insan var. Bunun tek istisnası, sertifikalı hizmet hayvanları veya Canine Cruise gibi özel evcil hayvan dostu yolculuklarımızdan biri olacaktır.

YA VERNON DAĞI'NA BISIKLETLE GITMEK VE SONRA TEKNEYLE EVE DÖNMEK ISTERSEM?

Ne yazık ki, Mount Vernon gerçek mülkte bisikletlere izin vermiyor. Bisikletinizi tekneye indiremezsiniz. Bike and Roll'u öneriyoruz. Size Vernon Dağı'na binebileceğiniz bir bisiklet kiralayacaklar ve daha sonra bir minibüse binmeleri için oradan ayrılacaklar. Daha sonra bisikletle ne yapacağınız konusunda endişelenmeden tekneyi Vernon Dağı'ndan eve götürebilirsiniz. Bisiklet kiralama hakkında daha fazla bilgi için 202-842-2453 numaralı telefonu arayın.

HOTEL PASS NEDIR?

İskenderiye'deki oteller tarafından sağlanan Hotel Pass, yalnızca 28 Mayıs – 8 Eylül 2021 tarihleri arasındaki Metro Kapatma döneminde geçerlidir. Bir Hotel Pass, bilet gişesinde "İki Gün – Tüm Gün" Pass ile değiştirilebilir. Geçiş, herhangi bir Potomac Su Taksisi veya Gezi Gezisinde art arda iki gün boyunca birden fazla kez kullanılabilir. Pass sahibi bir kiosku ziyaret etmeli ve her seyahat için zamanlanmış bir bilet almalıdır.

POTOMAC WATER TAXI – CITY CRUISES HAVA KOŞULLARI NEDENIYLE IPTAL POLITIKASI NEDIR?

Yağmur yağar ya da parlarız; yalnızca Amerika Birleşik Devletleri Sahil Güvenliği Potomac Nehri'ni kapattığında iptal ediyoruz.

Şehir Cruises Kanada

Gananoque

City Cruises Gananoque'un 2 Liman Lokasyonu Var mı?

Evet, City Cruises Gananoque iki liman konumundan turlar düzenlemektedir. Gananoque Limanı (280 Main Street, Gananoque, ON K7G 2M2) 1 Saatlik Orijinal 1000 Adaların Kalbi Gezisi, 1,5 Saatlik Gün Batımı Gezisi (Temmuz ve Ağustos aylarında), 3 Saatlik 1000 Adaların Derinlikleri ve Keşfi Gezisi ve 5 Saatlik Boldt Kalesi Mola Gezisi sunmaktadır. Ivy Lea Limanı (95 Ivy Lea Road, Lansdowne, ON K0E 1L0) Heart Adası ve Boldt Kalesi'nin nefes kesici manzaralarını sunan 1 Saatlik Landmarks of the 1000 Islands Gezisi sunmaktadır (lütfen dikkat: bu gezi Boldt Kalesi'nde durmamaktadır).

Nasıl Rezervasyon Yaptırabilirim?

Rezervasyonlarınızı çevrimiçi olarak, telefonla, çevrimiçi sohbetimiz aracılığıyla ve belirli yerlerdeki bilet gişelerinde şahsen yapabilirsiniz. Online rezervasyon yapmak için bulunduğunuz yere ve seyahat etmek istediğiniz tarihe göre arama yapın. Rezervasyonlar çoğu büyük kredi kartı ile yapılabilir. Rezervasyonlar ayrıca (888) 467-6256 numaralı telefondan veya çevrimiçi sohbetimiz aracılığıyla da yapılabilir.

Ödemeyi şahsen yapmak isterseniz, rezervasyonlar belirli noktalarda bulunan bilet gişelerimizde yapılmalıdır. Gişedeki biletlerin gemi seyahati müsaitliğine bağlı olduğunu ve her gemi seyahati için gişede bilet bulunacağını garanti edemeyeceğimizi lütfen unutmayın. Ödemenin tamamının rezervasyon sırasında yapılması gerekmektedir.

Kıdemli Fiyatları Mevcut mu?

Evet, City Cruises Gananoque turları için yaşlı fiyatları (65 yaş ve üzeri) geçerlidir.

Gemi Seyahati İçin Herhangi Bir Yaş Kısıtlaması Var mı?

Yolculuklarımız için herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. Tüm reşit olmayanların yetişkin gözetiminde olması gerekmektedir. Gemide alkol satın almak ve tüketmek için en az 19 yaşında veya daha büyük olmanız ve Devlet tarafından verilmiş geçerli bir fotoğraflı kimlik belgesine sahip olmanız gerekir.

Yolculuklarınız Yağmurda da Devam Ediyor mu?

Evet, teknelerimizin yağmurlu günler için kapalı alanları vardır. Tüm turlarımız Yağmur veya Parlaklıkta çalışır!

Gelmeden Önce Bilet Çıktısı Almamız Gerekiyor mu?

Biletinizi önceden çevrimiçi olarak satın aldıysanız, lütfen QR kodlu onay e-postanızı varışta herhangi bir akıllı telefonda hazır bulundurun. QR kodlu basılı onay e-postaları da kabul edilecektir.

Gemi Seyahatime Ne Kadar Erken Gelmeliyim?

Kalkıştan 30-45 dakika önce gelmenizi tavsiye ederiz. Gemiye biniş ve kalkış saatinizi teyit etmek için lütfen onay e-postanızı kontrol edin.

Tesis İçinde Otopark Var mı?

Evet, otel bünyesinde park yeri mevcuttur. Kruvaziyer misafirleri için otopark ücreti 5 $ (vergiler dahil), kruvaziyer misafiri olmayanlar için ise 10 $'dır (vergiler dahil). Tekne römorklarına izin verilmediğini lütfen unutmayın.

İptal Politikası Nedir?

Ödeme alındıktan sonra, rezervasyon sırasında Bilet Güvencesi satın alınmadığı sürece gemi seyahatleri iade edilmez. Planlanan gemi seyahatinizden 48 saat önce bildirimde bulunmanız halinde, ödediğiniz tutar karşılığında gemi seyahati tarihinizi yeniden planlamaktan memnuniyet duyarız. Yolculuklar, yolculuğunuzdan sonraki 48 saat içinde iade edilemez ve devredilemez. Gelmeyenler veya geç gelenler için tazminat ödemiyoruz.

Bilet Güvencesi ile yapılan satın alımlar, orijinal kalkış saatinden 2 saat öncesine kadar yeniden planlanabilir veya iptal edilebilir ve iade edilmeyen Bilet Güvencesi bedeli düşülerek tam para iadesi yapılabilir. Bilet Güvencesi tatil, özel veya ortaklık yolculukları gibi belirli yolculuklarda veya belirtildiği gibi diğer deneyimler için geçerli değildir.

Gemi Seyahatimi Satın Aldıktan Sonra Bilet Güvencesi Ekleyebilir miyim?

Bilet Güvencesi rezervasyon sırasında seçilmelidir ve satın alma işleminden sonra eklenemez.

Grup Rezervasyonlarını Kabul Ediyor musunuz?

Evet, 20 veya daha fazla kişiden oluşan nitelikli gruplar, varıştan yeterince önce ücretli rezervasyon yapılması halinde indirimli fiyatlardan yararlanabilir. Grup rezervasyonları hakkında bilgi almak için lütfen [email protected] adresine e-posta gönderin.

Özel Kiralama Rezervasyonu Yapabilir miyim?

Evet, özel bir grup gezisi için gemi kiralayabilirsiniz. Özel kiralama rezervasyonları için hem nakit bar hem de ev sahibi bar seçenekleri mevcuttur. Yemek için özel bir Charter Menüsü sunuyoruz (dışarıdan yemek veya ikrama izin verilmez). Özel kiralama rezervasyonu hakkında bilgi almak için lütfen [email protected] adresine e-posta gönderin.

Bir Rezervasyonu Nasıl Yönetebilirim?

1-19 arası rezervasyonlar için rezervasyonunuzu City Experiences web sitesindeki Hesabım sayfasından yönetebilirsiniz.

Teknede Hangi Ödeme Seçenekleriniz Var?

Kredi ve Banka kartlarının temassız ödeme seçenekleri tavsiye edilir. Nakit kabul edilir.

Tekneye Yiyecek ve İçecek Getirebilir miyiz?

Dışarıdan yiyecek veya içecek alınmasına izin verilmez; ancak teknelerimiz tamamen lisanslıdır ve teknedeyken seçkin yiyecek ve içecekler satın alınabilir.

Bulunduğunuz Yerde Restoran ve Hediyelik Eşya Dükkanınız Var mı?

Evet, Gananoque'daki limanda rahat ve konforlu yemekler sunan bir kara restoranı bulunmaktadır. Restoran aynı zamanda City Cruises Gananoque kıyafetlerinin yanı sıra diğer hediyelik eşyaların da bulunduğu bir Hediyelik Eşya Dükkânı ile bağlantılıdır. Ayrıca, Restoranın hemen dışında soğuk favoriler sunan bir Dondurma standı bulunmaktadır.

Sigara veya Elektronik Sigara İçilmesine İzin Veriliyor mu?

Sigara içmek veya her türlü vaping; tütün, esrar veya e-meyve suyu, teknelerimizde veya mülkümüzün herhangi bir yerinde kesinlikle yasaktır.

Tekneleriniz Tekerlekli Sandalye Erişimine Uygun mu?

Evet, gemilerin tüm ana güverteleri tekerlekli sandalye erişimine uygundur.

Yolculuklarda Evcil Hayvanlara İzin Veriliyor mu?

City Cruises Gananoque, rehber köpekleri veya hizmet hayvanlarını tesislerimizde ağırlamaktadır. Hizmet hayvanının her zaman misafire eşlik etmesi gerekmektedir. Misafir, tesisimizde bulunduğu süre boyunca hizmet hayvanından sorumludur. Hizmet hayvanları, müşterinin bir engelle ilgili nedenlerden dolayı hayvana ihtiyaç duyduğunun gözle görülür şekilde belli olması olarak tanımlanır. City Cruises Gananoque, misafirden, misafirin bir engelle ilgili nedenlerden dolayı hayvana ihtiyaç duyduğunu doğrulayan belgeler (örneğin, kimlik kartı) talep edecektir. City Cruises Gananoque mülkünde diğer tüm hayvanlara ve evcil hayvanlara izin verilmez.

Tüm Yolculuklar İçin Pasaport Gerekli mi?

Pasaportlar sadece 5 Saatlik Boldt Kalesi mola gezisi için gereklidir. Lütfen aşağıda daha fazla ayrıntıya bakınız.

3 Saatlik ve 1 Saatlik Yolculuklar Boldt Kalesi'nde Duruyor mu?

Hayır, Gananoque'dan 3 Saatlik Derinlikler ve Keşif Gezisi ve Ivy Lea'dan 1 Saatlik 1000 Adaların Simgesel Yapıları Gezisi Heart Adası ve Boldt Kalesi'nin etrafından dolaşmakta ancak durmamaktadır, bu nedenle bu geziler için pasaport gerekmemektedir. Gananoque'dan 1 Saatlik Orijinal Adaların Kalbi Gezisinin Boldt Kalesi'ni geçmediğini lütfen unutmayın

Boldt Kalesi'ne Girmek İçin Ayrı Bir Giriş Kartı Var mı?

Size kolaylık sağlamak için, Boldt Kalesi Mola Gezisi fiyatına Boldt Kalesi Giriş Ücreti dahildir.

Boldt Kalesi'nde ABD Gümrüğü İçin Uygun Kimlik Nedir?

Boldt Castle Stopover Cruise'a erişim ve Kanada'ya yeniden giriş için geçerli bir pasaport ve aşı kanıtı ile ArriveCAN uygulamasının gerekli olduğunu lütfen unutmayın. ArriveCAN makbuzu ve aşı durumunun kanıtı gösterilmeden hiçbir misafir gemiye kabul edilmeyecektir. Bunun istisnası yoktur. Varışta, gemiye binmeden önce pasaportunuzu göstermek ve onaylatmak için rıhtıma giderken doğrulama masasında check-in yapmanız gerekir. Gemiye binmeden önce ve Kanada'ya dönerken ArriveCAN makbuzunu ve aşı kanıtını göstermeniz gerekecektir. Cep telefonunuzun şarjı azaldıysa lütfen telefonunuzu kapatın ve gemi yolculuğunun sonunda Kanada Gümrüğü için saklayın Lütfen tüm programların ABD Gümrük ve Sınır Koruması'nın müsaitlik durumuna bağlı olduğunu ve önceden haber verilmeksizin değiştirilebileceğini unutmayın. Ayrıca, Kanada'ya yeniden giriş işlemlerinin uzun sürebileceğini lütfen unutmayın.

**Önemli Uyarı: Kanada'ya yeniden giriş yaparken aşı durumunuzu kanıtlayamazsanız, PCR testi yaptırmanız ve 14 gün boyunca karantinada kalmanız gerekecektir. Daha fazla bilgi için lütfen ABD Gümrük ve Sınır Koruma web sitesine www.cbp.gov bakın veya 315-482-9724 numaralı telefonu arayın.

Niagara Şehir Gezileri

Toronto

Toronto Harbourfront Yakınında Yapılabilecek En Popüler Aktiviteler Neler?

Toronto şehir merkezindeki Harbourfront yakınlarında tadını çıkarabileceğiniz pek çok eğlenceli aktivite bulunmaktadır.

  1. City Cruises Toronto'da Gezi Turlarının Keyfini Çıkarın
  2. Toronto Adaları'nı ziyaret edin
  3. CN Kulesi'ni ziyaret edin
  4. Toronto şehir merkezinde alışveriş yapın ve yemek yiyin
  5. Centreville Eğlence Parkı'nda eğlenin
  6. City Cruises Toronto ile Yemekli Gezinin Keyfini Çıkarın

Tekne turlarından ada gezilerine ve çeşitli cazibe merkezlerine kadar seçenekleriniz hiç de az değil!

Toronto'yu Ziyaret Etmeden Önce Bilmem Gerekenler Nelerdir?

Toronto gezilecek yerler, etkinlikler ve harika yemeklerle dolu muhteşem bir şehirdir. Toronto'yu ziyaret etmeyi planlıyorsanız, seyahatinizden en iyi şekilde yararlanabilmek için her şeyi önceden araştırdığınızdan emin olun! Toronto'da yapılacak pek çok eğlenceli şey var! Örneğin, şehrin birçok turistik yerini ve müzesini ziyaret edebilir, çeşitli yiyecek ve içecek ortamının tadını çıkarabilir veya birçok yıllık festivallerinden birine katılabilirsiniz. Toronto çeşitli spor aktiviteleriyle de tanınır ve yıl boyunca tadını çıkarabileceğiniz bir şeyler vardır. Toronto, bu canlı şehirde herkesin keyif alabileceği bir şeyler sunmaktadır. Toronto şehir merkezindeki Harbourfront bölgesi, City Cruises ile çeşitli gemi yolculuklarının tadını çıkarmak için popüler bir noktadır ve Toronto Adaları'nı ziyaret etmek de dahil olmak üzere sizi meşgul edecek diğer birçok etkinlik vardır.

Sahil Güvenlik Yönetmelikleri. Gemi Sahil Güvenlik sertifikalı mı?

Evet. Tüm gemilerimiz Sahil Güvenlik sertifikalıdır ve sıkı güvenlik düzenlemelerine uymak için düzenli olarak bakımları yapılmaktadır.

Harbourfront Toronto'yu Ziyaret Etmeden Önce Bilmem Gerekenler Nelerdir?

Ontario Gölü kıyısındaki Harbourfront bölgesi, sahil parkları, patikalar, gemi turları, restoranlar, tiyatrolar ve çeşitli diğer cazibe merkezleri sunmaktadır. Harbourfont ayrıca plajlar ve Centreville Eğlence Parkı için Toronto adalarına su taksileri de sunmaktadır. Toronto adalarını ziyaret etmek için Harbourfront'ta şehir feribotu da bulunmaktadır. City Cruises, Harbourfront'ta faaliyet göstermekte ve çeşitli Gezi, Kokteyl, Yemek ve Özel yolculuklar sunmaktadır. İkonik Toronto silüetinin pitoresk manzaralarını seyrederken Toronto'nun liman kıyısı boyunca çeşitli yemek ve gezi turlarının keyfini çıkarın veya City Cruises ile özel bir etkinlik için rezervasyon yaptırın.

Biletlerimi Yazdırmam Gerekiyor mu?

Indy Cruises veya Özel Etkinliklere biniş için bilet basılmasına gerek yoktur. Bir Indy Cruise'a binerken lütfen onay numaranızı ve adınızı içeren dijital veya basılı bir bilet gösterin. Özel Etkinlikler için herhangi bir bilet formu gerekmemektedir.

Otopark Nerede ve Ne Kadar?

Harbourfront Centre en yakın ücretli otoparkı sunmaktadır. 225 Queens Quay West adresinde yer almaktadır. 5$/30 dakika. Gündüz ve Akşam maksimum ücret 25$'dır. Günlük Ücret 35$'dır. Ücretler değişikliğe tabidir.

The City Cruises Toronto Gemileri Engelli Erişimine Uygun mu?

Gemi inşasına uygunluk gereklilikleri nedeniyle gemilerimiz tam erişilebilir değildir. Oriole gemisine binişte motorsuz tekerlekli sandalyeleri yerleştirmek için bir rampa kullanılabilir; ancak banyolar alt katta yer almaktadır. Northern Spirit, motorsuz tekerlekli sandalyedeki misafirler (sınırlı hareket kabiliyetine sahip, örneğin yürüteçli) için ana güverteden yardımlı biniş sağlayabilir. Banyolarımızın hiçbiri erişilebilir değildir veya soyunma istasyonlarına sahip değildir.

Kıyafet Kuralları Nedir?

Gezi/Öğle yemeği yolculukları gündeliktir. Akşam yemeği yolculukları iş amaçlı gündeliktir. Gömlekler ve ayakkabılar her zaman giyilmelidir ve mayolara izin verilmez. Gemide yüksek topuklu ayakkabılar/stilettolar tavsiye edilmez.

Gemi Yolculuğuna Çocuk Getirebilir miyiz?

Elbette, hem öğle hem de akşam yemeği yolculuklarında çocuklara izin verilmektedir (müşteri talep ederse). Talep üzerine sınırlı sayıda yükseltici koltuk mevcuttur. Bazı etkinliklerde, rezervasyon sırasında konuklara bildirilecek olan yaş sınırlamaları vardır.

Belirli Bir Koltuk Talep Edebilir miyim?

Oturma planımız gemideki grupların büyüklüğüne göre hazırlanmaktadır. Oturma talepleri her zaman garanti edilmez. Tüm gruplarımızı ağırlamak için her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Rezervasyon sırasında garantili bir pencere kenarı koltuk satın alınabilir.

Bar Ne Zaman Kapanıyor?

Tüm etkinliklerde içecek servisi iskeleye yanaşıldığında kapanır ve konukların karaya çıkmaları için 30 dakika süre tanınır.

İade Politikanız Nedir?

Gemi seyahatlerimiz iade edilemez nihai satışlardır. Bir gemi seyahatine geç gelenler veya gelmeyenler için tazminat ödemiyoruz. Bilet güvencesi ile %100'e kadar geri ödeme alabilir veya biletinizi müsaitlik durumuna ve ücret fiyat farkına bağlı olarak ek bir değişiklik ücreti ödemeden başka bir tarihe taşıyabilirsiniz.

Özel Diyet İhtiyaçları Olan Konuklara Ne Sunuyorsunuz?

Tüm büfelerimiz tamamen etiketlidir ve her türlü önemli alerjiyi karşılayabilir. Veganlar ve Glutensiz misafirler açık büfeden yemek yeme seçeneğine sahiptir. Bir misafirin alerjisi veya diyet kısıtlaması açık büfe ile karşılanamazsa, şefimiz tarafından hazırlanan özel bir yemek talep edebiliriz. Herhangi bir özel yemek için Şefe vermek üzere misafirin adını ve alerji listesini almamız gerekmektedir. Koşer diyeti uygulayan konuklarımız 48 saat önceden haber vermek kaydıyla, ek bir ücret karşılığında koşer yemek şirketimizden bir yemek seçebilirler. Menülerimizdeki ana yemeklerde kullanılan tavuk ve sığır eti helaldir.

Hava Kötü Olursa Ne Olur?

City Cruises Toronto yağmurda veya güneşte yelken açar. Şiddetli hava koşullarında veya Transport Canada'nın talimatı üzerine, rıhtımda kalacağız, ancak tam yemek servisi sağlayacağız. Tüm gemilerimizdeki yemek alanları tamamen kapalıdır.

Deniz Tutması Bir Sorun mu?

Genelde bu bir sorun teşkil etmez. En fazla 7-10 knot hızla seyahat eden sakin iç limanda kalıyoruz. Deniz tutmasına karşı çok hassassanız, lütfen gemiye binmeden önce gerekli önlemleri alın. Gemide herhangi bir taşıt tutması ilacı sunmuyoruz.

Gemide Isıtma ve Klima Var mı?

Northern Spirit ve Elite soğuk aylarda gemide tam ısıtma sunan tek gemilerdir. Daha sıcak aylarda ise Northern Spirit, Elite ve Showboat'ta klima bulunmaktadır.

Gemiye Su Taksisi ile Erişebilir miyim?

Su Taksisi ayrı bir özel şirket tarafından işletilmektedir. Konukların su taksisi ile geliş gidişlerini koordine etmek için taksinin konuk tarafından rezerve edilmesi ve ardından rezervasyon zamanının koordinatöre bildirilmesi gerekmektedir. Koordinatör, su taksisinin varış saatini gemideki yöneticiye ve kaptanlara iletecek, böylece geminin su taksisiyle buluşmak üzere iç limanda olmasını sağlayabileceklerdir. *Su Taksileri, su taksisi şirketinin takdirine bağlı olarak müsaitlik durumuna tabidir. Hizmetleri hava durumuna bağlıdır ve mevsimsel olarak mevcuttur.

City Cruises İngiltere

Alcatraz Şehir Gezileri

Statue City Cruises

Turları Yiyin

Yemek

Turun sonunda doymuş olacak mıyım?

Turlarımızın çoğu, misafirlerimizin %99,9'unun turun sonunda rahatça tok hissetmesi için yeterli olan tam bir yemek içerir. Neler bekleyebileceğiniz hakkında daha fazla ayrıntı için turunuzdaki "Dahil olanlar" bölümünü kontrol edin.

Turdan önce bir şeyler yemeli miyim?

Tüm turlarımızda neredeyse hemen tadıma başlıyoruz. Bu nedenle, turdan önce bir şeyler yemeniz gerekiyorsa, bunu hafif bir atıştırmalık olarak tutmanızı öneririz.

Ben hamileyim. Turu benim için uyarlayabilir misin?

Öncelikle, tebrikler! İkincisi, elbette yapabiliriz! Tur rezervasyonu yaparken "Notlar" bölümünde hamile olduğunuzu bize bildirmeniz yeterli, gerisini biz halledeceğiz (yani size kurutulmuş et, pişmemiş pastörize edilmemiş peynir veya alkollü içecek servis etmeyeceğiz).

Turda içecek servisi yapılıyor mu?

Tüm turlarda içecek ikramı yapılmakta ve turlar boyunca belirli noktalarda su da verilmektedir.

Alkol kullanmazsam ne olur? Yine de turdan keyif alacak mıyım?

Elbette içeceksiniz! Turlarımızda tipik yöresel alkollü içecekleri öne çıkarıyor olsak da, turlarımızın tadını çıkarmak için alkol içmek hiç de gerekli değildir! Rezervasyon yaparken alkol almamayı tercih ettiğinizi belirtmeniz yeterlidir; bunun yerine size alkolsüz içecekler servis edeceğiz. Alkolsüz içeceklerin bazen bira ve şaraptan daha pahalı olduğu gerçeği göz önüne alındığında, içki içmeyenler için indirim sunmuyoruz.

18 yaşından küçüğüm. Turda alkol alabilir miyim?

Bulunduğunuz ülkenin yasal içki içme yaşının altındaysanız, size alkolsüz içecekler sağlayacağız. Rehberler bu kuralı esnetemez, çünkü bu yasalara aykırı olur ve ziyaret ettiğimiz yasalara saygılı kuruluşlar için adil olmaz.

Tur Rezervasyonunuz

Tura konaklamamın başında mı katılmalıyım?

Kesinlikle! Devour Turuna katılmak için her zaman iyi bir zamandır. Ancak programınıza uygunsa, turu seyahatinizin başında yapmak en iyisidir. Neden mi? Tur sırasında konuklarımızı lezzetli yemekler ve eğlenceli bilgilerle beslemenin yanı sıra, amacımızın bir parçası da size şehirde kendi başınıza yemek yemenin üstesinden gelmeniz için gereken araçları vermektir. Turumuzdan sonra rehberinizin tavsiyeleriyle kendi rehberli turunuzu yapabileceksiniz. Ayrıca, şehirde yemek yemek için en iyi önerilerimizle dolu Yeme Rehberimizi de alacaksınız.

Sadece etrafta dolaşıp yemek mi yiyeceğiz?

Karınları ve zihinleri doyurmayı amaçlıyoruz ve bu nedenle turlarımız sadece bir tadım deneyiminden çok daha fazlası! Rehberiniz size şehir, tarihi, anıtları ve yemek evrimi hakkında bilgi verecektir. Deneyiminiz sırasında yerel mutfak tarihi, mevcut yemek sahnesi, tipik tabaklar ve malzemeler hakkında çok şey öğreneceksiniz.

Tur biletlerimi önceden satın almak zorunda mıyım? Sadece gelip nakit ödeme yapabilir miyim?

Tüm tur biletleri bu web sitesi üzerinden önceden satın alınmalıdır. Gün içinde yürüyerek veya nakit ödeme yapılmasına izin vermiyoruz. Tur başlangıç saatinden bir saat öncesine kadar bu web sitesi üzerinden tur rezervasyonu yapabilirsiniz. Ancak turlarımız genellikle önceden tükenmektedir ve kaçırmanızı istemeyiz, bu nedenle istediğiniz zaman ve tarihi almanızı sağlamak için lütfen önceden rezervasyon yaptırın.

Rezervasyonum için fatura alabilir miyim?

Fatura istiyorsanız, lütfen satın almadan ÖNCE bizimle iletişime geçin ve bunu sizin için ayarlamaktan memnuniyet duyarız.

Tur için nasıl ödeme yapacağım?

Turunuzu güvenli rezervasyon sistemimiz üzerinden rezerve ettiğinizde, kredi kartı ile ödeme yapabileceksiniz.

Rezervasyon sisteminiz güvenli mi?

Evet, her zaman. Güvenli bir bağlantı kullanıyoruz ve kişisel verileriniz ve kredi kartı bilgileriniz şifreleniyor. Güvenli sunucumuz, çevrimiçi endüstrinin standardı olan 'Güvenli Soket Katmanı' (SSL) teknolojisini kullanır. SSL sertifikamız Cloudflare tarafından düzenlenmiştir.

Ben yalnız seyahat eden biriyim. Ben de tur rezervasyonu yapabilir miyim?

Elbette yapabilirsiniz! Turlarımızın en güzel yanlarından biri de diğer gurmelerle tanışma fırsatı sunmasıdır. Turunuzdan 36~48 saat önce hala rezervasyon yaptıran tek kişi sizseniz, birkaç seçenek sunmak için sizinle iletişime geçeceğiz: diğer konukların rezervasyon yaptırdığı farklı bir tura geçmek veya tam bir geri ödeme.

Turlarınız çocuklar için uygun mu?

Gündüz turlarımızda meraklı çocukları ve ebeveynlerini ağırlamayı çok seviyoruz! Biraz yürümek gerektiğini ve örneklerin her zaman çocukların alışık olduğu türden olmayabileceğini unutmayın. Herhangi bir şüpheniz varsa, sadece iletişime geçin.

Yemek yemeyecek olan 5 yaşından küçük çocuklar küçük grup turlarımıza ücretsiz olarak katılabilirler! Size katılacaklarını bilmemiz için rezervasyon sırasında not almanız yeterlidir. Ebeveynlere, bebek arabalarının küçük sokaklarda hantal olabileceğini ve yemek yerlerinde genellikle onlara yer olmadığını hatırlatırız, bu nedenle lütfen mümkün olduğunda bebekler için taşıyıcı kullanın.

Son olarak, akşam turlarımızın çoğunun 18 yaş ve üzeri yetişkinler için olduğunu lütfen unutmayın.

Ya bir tur doluysa? Beni araya sıkıştırabilir misin?

Ziyaret ettiğimiz geleneksel ve genellikle küçük işletmeler göz önüne alındığında, bir turda konuk sınırlarını aşmamız mümkün değildir. Ancak lütfen bizimle iletişime geçin ve seçeneklerinizi size bildirelim.

Bekleme listesi var mı?

Resmi bir bekleme listesi yoktur. Bir tur doluysa, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin; başka bir tur açıp açamayacağımıza bakacağız.

Bir sorun çıktı! Turumu iptal edebilir veya yeniden planlayabilir miyim?

Tur tarihinizden 24 saat öncesine kadar ücretsiz iptallere ve tarih değişikliklerine (müsaitlik durumuna bağlı olarak) izin veriyoruz. Devourtours.com adresine gidip aşağıdaki linke tıklayarak rezervasyonunuzu online olarak görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz Rezervasyonum. Daha sonra rezervasyonunuzu almak için rezervasyonunuzdaki onay numarasını (onay e-postanızda mevcuttur) ve rezervasyon işlemi sırasında verdiğiniz e-posta adresini veya cep telefonu numarasını girersiniz. Tur tarihine 24 saat kala yapılan iptaller için para iadesi yapılmayacaktır.

Özel turlar düzenliyor musunuz?

Şu anda küçük özel turlarımız olmasa da, İspanya'daki tüm şehirlerimizde daha büyük gruplar için deneyimler sunuyoruz. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz:

Rehberler kim?

Bir yemek turunda yemekle birlikte en önemli şeyin rehber olduğunu biliyoruz. İşte bu yüzden en zeki, en tutkulu ve en yetenekli hikaye anlatma gurularıyla çalışıyoruz. Rehberlerimiz sadece ülkelerini tanımak ve sevmekle kalmıyor, aynı zamanda misafirlerimizi evleri hakkında kendileri kadar heyecanlandırmak için nadir bir beceriye sahipler.

Birden fazla şehirde yemek turlarınız olduğunu görüyorum. Hepsi aynı mı?

Hiç de değil! Misafirlerimizin bir kısmı birden fazla şehirde turlara katılıyor. Neden mi? Çünkü turlar düzenlediğimiz her yerde size yerel mutfağın gerçek lezzetlerini, yerel kültürün iç yüzünü ve o şehirdeki yemek ortamıyla başa çıkmanız için özel ipuçları veriyoruz. Her tur benzersizdir ve sunduğumuz diğer deneyimleri tamamlar. Yani, yeterince açsanız, sizi birden fazla Devour şehrinde bir turda ağırlamaktan mutluluk duyarız!

Lojistik

Tura geç kalırsam ne olur?

Yemeklerin soğumaması için turlarımız tam zamanında başlamaktadır. Bir tur için rezervasyon yaptığınızda, bizden o tur için toplantı ayrıntılarını içeren bir e-posta onayı alacaksınız. Geç gelenleri bekleyemeyeceğimiz ve gruba yetişemeyeceğiniz için zamanında gelmeniz çok önemlidir (15 dakika erken gelmenizi öneririz). Geç gelenler ve gelmeyenler için ücret iadesi yapılmaz. Bu durum, gelmeyen veya turun kalkış saatinden sonra gelen tüm tur katılımcıları için geçerlidir.

Tur sırasında tuvaletler mevcut mu?

Her tur boyunca duraklarda banyo bulunmaktadır (her durakta olması gerekmese de). Lütfen rehberinize danışın.

Turda kameralara izin veriliyor mu?

Sadece izin verilmekle kalmıyor, teşvik de ediliyor! Ve lütfen fotoğraflarınızı sosyal medya hesaplarımızda etiketleyerek deneyiminizi bizimle paylaşın!

Tur sırasında alışveriş yapabilir miyim?

Turlarımız belirli yiyecek dükkanlarında alışveriş yapmak için biraz zaman içerir, ancak turu zamanında bitirmek ve diğer konuklara saygı duymak için planlanmamış duraklar önerilmez. Turdan sonra alışveriş için herhangi bir mağazaya veya durağa dönmek isterseniz, lütfen rehberinizden yol tarifi isteyin.

Yağmur yağarsa ne olur?

Bir şemsiye kapın ve lezzetli yemeklere hazır olun! Turlarımız yağmurda veya güneşte düzenlenmektedir. Lütfen koşulları kontrol edin ve uygun şekilde giyinin.

Tur tekerlekli sandalye ve bebek arabası erişimine uygun mu?

Ne yazık ki, küçük ara sokaklar ve çok katlı restoranlar nedeniyle turlarımız tekerlekli sandalye veya bebek arabası erişimine uygun değildir.

Tur rehberleri bahşiş bekliyor mu?

Hiçbir zaman beklenmemesine ve zorunlu olmamasına rağmen bahşişler çok takdir edilmektedir. Tur endüstrisinde standart bahşiş oranı %10-15'tir.

Turlarınız hangi dilde yapılıyor?

Şu anda küçük grup turlarımız yalnızca İngilizce olarak sunulmaktadır, ancak başka bir dilde özel bir deneyim istiyorsanız, lütfen iletişime geçin ve grubunuzu ağırlamanın mümkün olup olmadığını görebiliriz.

Ödemeler ve İptal

Hangi ödeme yöntemlerini kabul ediyorsunuz?

Tüm ödemeler, Müşteri Hizmetleri temsilcilerimizle telefonda veya doğrudan kredi kartı verilerinizi güvenli bir şekilde ileten ve size en üst düzeyde koruma sağlayan web sitemizin rezervasyon motoru aracılığıyla kredi kartı ile yapılmalıdır. Rehberlerimiz turunuz için ödeme olarak nakit kabul edemez.

RomaPass veya PariPass kabul ediyor musunuz?

Turlarımız, tüm bilet ve rezervasyon ücretlerini önceden içeren, genellikle uzun beklemelerden kaçınmak için özel erken erişim veya "sırayı atla" ayrıcalıklarına sahip her şey dahil paketlerdir ve dahil edilen çeşitli müze ve tarihi yerlere başka biletler veya geçiş kartlarıyla birlikte kullanılamaz.

Web sitenizde turlarınızın "her şey dahil" olduğu yazıyor. Bu ne anlama geliyor?

Bu, web sitemizde listelenen tur fiyatının tüm biletleri, rezervasyonları ve giriş ücretlerini içerdiği anlamına gelir. Turunuzun olduğu gün herhangi bir kötü sürprizle karşılaşmayacağınız için cüzdanınızı evde bırakabilirsiniz (tur rehberinize bahşiş vermek veya turunuzdan sonra bir şeyler atıştırmak istemediğiniz sürece).

Rehberime bahşiş vermeli miyim?

Bu gerçekten size kalmış. Turunuzdan keyif aldıysanız ve rehberinizden örnek bir hizmet aldığınızı düşünüyorsanız, turun sonunda bir bahşiş bırakmak gelenekseldir. Ancak bu zorunlu değildir ve bırakmazsanız bunu size karşı kullanmayız - rehberiniz de kullanmayacaktır.

İptal politikanız nedir?

Politikamızın tam bir özetini buradan görüntüleyebilirsiniz. İptal politikamızla ilgili başka sorularınız için lütfen bizimle sohbet etmekten çekinmeyin. Walks ile telefon aracılığıyla iletişime geçin: ABD'den (ücretsiz): +1-888-683-8670 veya Uluslararası: +1-202-684-6916.

Hediye Kartları

Walks hediye kartları sunuyor mu?

Evet! Buradan web sitemiz üzerinden hediye kartı satın alabilirsiniz.

Erişilebilirlik

Turlarınızda ne kadar yürümeyi bekleyebilirim?

Adımıza uygun olarak, turlarımızın çoğu, zamanın çoğunluğu olmasa da en az yarısı için yürümeyi içerir. Birkaç günlük gezimiz, sürüş turlarımız veya tekne gezilerimiz haricinde, makul miktarda yürümeyi bekleyebilirsiniz. Konuklarımız zorlanmadan orta tempoda yürüyebilmelidir.

Bizimle tura katılmak istiyorsunuz ancak grubun hızına ayak uydurmak konusunda endişeleriniz mi var? İptal politikamızla ilgili diğer sorularınız için lütfen bizimle sohbet etmekten çekinmeyin. Walks ile telefon aracılığıyla iletişime geçin: ABD'den (ücretsiz): +1-888-683-8670 veya Uluslararası: +1-202-684-6916 ve sadece sizin ve grubunuz için özel bir tur düzenleyebiliriz.

Turlarınızdan birine tekerlekli sandalye, motorlu scooter veya hareket kısıtlamaları ile katılma olasılıkları nelerdir?

Her tur farklıdır ancak çoğunlukla, hareket kısıtlılığı olanlar çeşitli nedenlerle grup turlarında zorluk çekmektedir. Grup turlarımızda merdivenler, dar geçitler ve arkeolojik alanların engebeli yüzeyleri gibi erişilemeyen birçok alan kullanılmaktadır.

Bu, her turumuzda kesin bir hayır anlamına gelmiyor. Öncelikle, web sitemizdeki tur sayfasının SSS bölümünü kontrol edin. Genellikle, bir sitenin hareket kısıtlılığı olanlar için erişilebilir olup olmadığını orada bildiririz.

Walks of Italy için, grup turlarımızın çoğunda çeşitli nedenlerden dolayı tekerlekli sandalyelere yer veremiyoruz. Örneğin, Vatikan Müzeleri'nde tekerlekli sandalye kullanıcılarının, tekerlekli sandalyesi olmayanların erişemeyeceği farklı bir rotayı takip etmeleri gerekmektedir. Kolezyum'da asansörler genellikle arızalıdır ve daha karmaşık çözümler gerektirir. Çoğu durumda, rehberin rotayı özel gereksinimlerine göre uyarlamasına izin vermek için tekerlekli sandalye kullanıcılarına önceden ayarlanmış özel bir turda (müsaitlik durumuna bağlı olarak) hizmet verebiliriz. Ancak lütfen rezervasyon yaptırmadan önce bizimle irtibata geçin ve konukların kendi sandalyelerini itmekten sorumlu olduklarını unutmayın - rehberler bunu yapamayacaktır.

Bazı turlar için, herhangi bir sınırlama göz önünde bulundurularak değiştirilmiş özel bir tur düzenleyebiliriz. Bu olasılığı görüşmek isterseniz lütfen sohbet yoluyla bize ulaşın. Walks ile telefon aracılığıyla iletişime geçin: ABD'den (ücretsiz): +1-888-683-8670 veya Uluslararası: +1-202-684-6916 ve sadece sizin ve grubunuz için özel bir tur düzenleyebiliriz.

Her tur farklıdır ancak çoğunlukla, hareket kısıtlılığı olanlar çeşitli nedenlerle grup turlarında zorluk çekmektedir. Grup turlarımızda merdivenler, dar geçitler ve arkeolojik alanların engebeli yüzeyleri gibi erişilemeyen birçok alan kullanılmaktadır.

Bu, her turumuzda kesin bir hayır anlamına gelmiyor. Öncelikle, web sitemizdeki tur sayfasının SSS bölümünü kontrol edin. Genellikle, bir sitenin hareket kısıtlılığı olanlar için erişilebilir olup olmadığını orada bildiririz.

Küçük bir çocukla seyahat ediyorum. Tura bebek arabası getirebilir miyim?

Her tur farklıdır ancak çoğunlukla bir grup turunda bebek arabası kullanmak zordur. Bazı siteler bebek arabalarının içeri girmesine izin vermezken, sürüş turları ve günlük gezilerde araç içinde ekstra depolama alanı yoktur.

Bu, her turumuzda kesin bir hayır anlamına gelmiyor. Bizimle iletişime geçerseniz, bir şeyler ayarlayıp ayarlayamayacağımıza bakabiliriz.

Bebek arabasına izin verildiğinde, lütfen küçük, hafif ve katlanabilir olduğundan emin olun.

Turunuzdan Önce

Tur rezervasyonumu ne kadar önceden yapmalıyım?

Bunu söylemek zor ve bir turdan diğerine farklılık gösteriyor. VIP Kolezyum Turu, San Marco Bazilikasında Tek Başına, Bozulmamış Sistine, Son Akşam Yemeği Biletleri ile Milano'nun En İyileri veya Roma Makarna Yapımı Sınıfı gibi en popüler veya sınırlı sayıda mevcut olan turlarımız için; bu hizmetler genellikle aylar öncesinden tükendiğinden, mümkün olan en kısa sürede rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Yürüyüş turlarımız veya normal yemek turlarımız (aşçılık sınıfı değil) gibi diğer hizmetler genellikle iki ila üç hafta önceden rezerve edilebilir ve standart bir Vatikan veya Kolezyum turunda birkaç gün önceden - hatta koşu gününde bile yerimiz olabilir! Yine de hangi turu rezerve etmek istediğinizi biliyorsanız, her zaman mümkün olan en kısa sürede rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Gitmek istediğim bir turun biletleri tükendi. Bekleme listeniz var mı?

Son dakika rezervasyonlarını kabul ediyor musunuz?

Yerimiz olduğunda! Web sitemizden rezervasyon yapamıyorsanız, bir tur başlangıç saatine bir veya iki gün kaldığı için satış dışı olabilir.

Turum için ne getirmeliyim?

Her tur, en iyi şekilde hazırlanmak için birkaç öğe gerektirir.

  • Rahat ayakkabılar. Yürüyoruz, bu nedenle engebeli yüzeylerde, toprak yollarda, parke taşlarında vb. gezinebileceğinizden emin olmanız çok önemlidir.
  • Su. İnsanların suya ihtiyacı vardır, bu yüzden yanınızda biraz getirmenizi öneririz!
  • Güneş kalkanı. Şapka, güneş gözlüğü, şemsiye ve/veya güneş kremi sıcak aylarda yardımcı olacaktır. İyi gölgelendirilmemiş birkaç cazibe merkezi vardır.
  • Hava koşullarına karşı kalkan. Daha serin aylar için bir palto, yağmurluk ve/veya şemsiye ve kat kat giyinmeniz önerilir. (Turlarımızın yağmurda veya güneşte yapıldığını unutmayın!)
  • Fotoğraflı Kimlik. Bazı turlar/siteler, üzerinde doğum tarihi bulunan fotoğraflı kimlik talep etmektedir.
  • Onay Kimliği. Bunun kolayca erişilebilir olduğundan emin olun.
  • Öğrenci Kimliği. Öğrenci bileti rezervasyonu yaptıysanız, öğrenci kimliğinizi vermeniz gerekecektir.

Onay e-postamı yazdırmalı ve getirmeli miyim?

Onay mektubunuzun çıktısını almanızı şiddetle tavsiye ederiz, çünkü bu mektupta buluşma noktası, Walks'un iletişim bilgileri, fotoğraflar ve oraya ulaşmanıza yardımcı olacak haritalar hakkında değerli bilgiler bulunmaktadır. Teknoloji meraklısı kişiler, kendi referansınız için kolayca çekebilmeniz için telefonunuzda yer imlerine eklemek isteyebilir.

Turunuza katılmak için bu onay e-postasının fiziksel veya dijital bir kopyası gerekli değildir. Rehberiniz (veya tur koordinatörünüz) adınızı veri tabanımıza kaydedecektir, bu nedenle rezervasyondaki adı biliyorsanız, hazırsınız!

Yağmur yağıyor. Turum devam edecek mi?

Turlarımız yağmur çamur demeden devam eder ve rehberlerimiz mümkün olduğunca rahat olmanızı sağlamak için çeşitli hava koşullarında gezinme konusunda harikadır. Mümkün olan yerlerde gölge bulacaklar, altında durmak için çıkıntılar - bunun gibi şeyler.

Çok nadir durumlarda, hava koşullarının özellikle dramatik olması halinde bazı alanlar kapanabilir (örneğin, sel baskını durumunda Kolezyum kapanabilir). Zaman elveriyorsa ve önceden haberimiz varsa, öğrenir öğrenmez sizinle iletişime geçeceğiz.

Kıyafet Kuralları

Turum kutsal bir mekanı ziyareti içeriyor. Ne giymem gerekiyor?

Kilise ve yer altı mezarları gibi kutsal mekânların dini niteliği nedeniyle, cinsiyet ve yaş farkı gözetmeksizin tüm bireylerin omuzlarını ve dizlerini örtmesi gerekmektedir.
Daha sıcak mevsimlerde, girmeden hemen önce giymek için ekstra örtü (eşarp, kazak, sarong vb.) getirebilirsiniz.

Ne tür ayakkabılar giymeliyim?

Adımıza sadık kalarak, #yürüyoruz! Turlarımızın çoğu, zamanın çoğunluğu olmasa da en azından yarısı için yürümeyi içerir. Arnavut kaldırımı, kaldırım, toprak yollar ve şehir sokakları dahil olmak üzere çeşitli yüzeylerde gezinebileceğiniz rahat ayakkabılar giymenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Buluşma Noktası

Tur rehberimle nerede buluşacağım?

Rezervasyon yaptıktan sonra bir e-posta onayı alacaksınız. Bu onay size buluşma noktasının adresini, bu adreste bir kez nasıl bulunacağının kısa bir açıklamasını ve buluşma saatini gösterecektir. Tur başlangıç saatinden 15 dakika önce bir tur için buluşuyoruz, böylece herkesi kontrol edebilir ve #takewalks'a hazır hale getirebiliriz!

Genellikle (birkaç istisna dışında) Google Haritalar'da kolayca bulunabilecek buluşma noktalarını kullanıyoruz.

İşte bir örnek:

Buluşma Noktası: Via delle Terme di Tito, 72 (Oppio Caffè) Oppio Caffè'nin tam karşısında Colle Oppio Park'ın kapılı girişinde buluşun.

Bu buluşma noktası Via delle Terme di Tito 72 adresinde yer almaktadır ve Google Maps'e girip tam yerini kolayca bulabilirsiniz. Daha sonra bu adrese (Oppio Caffè) vardığınızda, caddenin karşısındaki Colle Oppio parkının kapılarına bakacak ve rehberinizin sizi beklediğini göreceksiniz!

Tur rehberimi nasıl tanıyacağım?

Rehberiniz (veya bir tur koordinatörü) turun başlama saatinden 15 dakika önce buluşma noktasında olacaktır. Ellerinde üzerinde Yürüyüşler logosu ve "BURADA BULUŞALIM" yazan bir tabela olacaktır.

Buluşma noktası tabelamız şöyle bir şeye benziyor:

Yeni bir şehirde dolaşmakta zorlanabileceğinizi anlıyoruz. Turunuza varmak için bolca zaman ayırmanızı şiddetle tavsiye ederiz - ancak işler olur.

Turuma geç kalırsam ne yapmalıyım?

Tüm misafirlerimizden turlarının planlanan başlangıç saatinden en az 15 dakika önce tur buluşma noktasına gelmelerini rica ediyoruz.

Buluşma noktasını bulmakta zorluk çekerseniz veya yol boyunca gecikirseniz, lütfen aşağıdaki acil durum numaralarından herhangi birini arayın: İtalya'daki acil durum telefon numarası, +39-069-480-4888 veya Paris'teki turlar için +33-176-36-0101 normal Müşteri Hizmetleri numaramız değil.

Geç kalacaksanız, rehberinize ulaşabilmemiz için bizimle iletişime geçmeniz en iyisidir.
Bu, tüm turlar için her zaman mümkün değildir - rehberlerimiz diğer müşterilerle birliktedir ve zaten turdadır (turları sırasında telefonlarını kullanmamalarını rica ediyoruz). Ancak bazı durumlarda birkaç dakikalık gecikme telafi edilebilir. Çoğu zaman rehberler turun başlama saatinden itibaren 5 dakika içinde buluşma noktasından ayrılırlar.

Bazı durumlarda, müsaitlik durumuna bağlı olarak turunuzu küçük bir değişiklik ücreti ile yeniden planlayabiliriz. Bu değişikliği yapmak için kaçırdığınız turdan sonraki 24 saat içinde bizimle iletişime geçmelisiniz.

Turunuz Sırasında/Sonrasında

Oops! Turda bana verilen kulaklığa sahibim. Nasıl iade edebilirim?

Bizi düşündüğünüz için şimdiden teşekkür ederiz! Kulaklıklar bizim ve ziyaret ettiğimiz yerler için değerli bir varlıktır. Tur alanından ayrıldıysanız genellikle kulaklığı otelinizden almayı ayarlayabiliriz. İptal politikamızla ilgili diğer sorularınız için lütfen bizimle sohbet etmekten çekinmeyin. Ya da Walks ile telefon aracılığıyla iletişime geçin: ABD'den (ücretsiz): +1-888-683-8670 veya Uluslararası: +1-202-684-6916 mümkün olan en kısa sürede.

Özel turlar düzenliyor musunuz?

Maalesef şu anda özel talepleri kabul edemiyoruz. En yüksek kalitede hizmet sunmak için, müşterilerimize samimi ve kişisel bir deneyim ve mümkün olan en iyi değeri garanti etmek amacıyla kaynaklarımızı küçük grup turlarına ayırıyoruz. Tekerlekli sandalye güzergahına ihtiyacınız varsa, lütfen bize ulaşın.

Turlarınız sadece İngilizce mi sunuluyor?

Turum yemek içeriyor ve diyet kısıtlamalarım var. Ne yapmam gerekiyor?

İyi restoranlar önerebilir misiniz?

Konuma Göre Politikalar

Roma

Turum bir kilise ziyareti içeriyor, ne giymeliyim?

Colosseum'un içine çantamı sokabilir miyim?

Yeni kurallar nedeniyle Kolezyum'un içinde sadece küçük bir sırt çantası veya el çantası taşıyabilirsiniz. Kolezyum'da çanta depolama alanı bulunmadığından, turlarında büyük çantalar getiren misafirler gruplarına katılamayabilir. Tüm ziyaretçiler Kolezyum'da daha kapsamlı bir güvenlik kontrolünden geçmektedir ve bu da gecikmelere neden olabilmektedir.

Kolezyum turlarınızda çok fazla yürüyüş var mı?

EVET! Kolezyum, Roma Forumu ve Palatine Tepesi'ni kapsayan herhangi bir tur çok fazla yürüyüş içerir (bu Best of Rome turumuz için daha da geçerlidir). Turlarımız, sağlıklı ve normal bir fitness seviyesine sahip herkes için çok fazla zorluk teşkil etmemelidir. Kolezyum'u ziyaret etmek istiyor ancak aktivite seviyeleri konusunda endişeleriniz varsa Gece Kolezyum Turumuzu değerlendirebilirsiniz.

Klostrofobim var, Crypts, Bones & Catacombs Turunuza katılmalı mıyım?

Bir Günde Roma Turu'na katılmak istiyorum, ancak grubumun üyeleri için çok zor olabileceğinden endişeleniyorum.

Tüm Roma'yı tek bir günde görmek oldukça yorucudur. Dinlenebileceğiniz bir öğle yemeği molası için zaman bırakıyoruz ve rehberlerimiz turlarımızı grubunuza uyacak şekilde hızlandırmak için her zaman çok bilinçlidir. Normal bir fitness seviyesine sahip ve sağlığı yerinde olan misafirler için bu süre çok fazla olmayacaktır, ancak grubunuzdan birinin hareketlilik veya fitness ile ilgili sorunları varsa, arada dinlenmeniz için size zaman tanımak amacıyla Roma'nın En İyileri ve Vatikan'ın Öne Çıkanları turlarını ayrı günlerde yapmanızı tavsiye ederiz.

Roma Yemek Turunuz ve Makarna Yapımı Sınıfınız diyet gereksinimleri olan kişiler için uygun mu?

Roma Yemek Turumuz, hazırlanmak için bize yeterince haber verdiğiniz sürece çoğu diyet gereksinimine uyacak şekilde uyarlanabilir. Turun pizza yapımı bölümü çölyak hastaları için uygun değildir. Makarna Yapımı Sınıfımız, doğası gereği çölyak hastaları için uygun değildir, ancak diğer herkes için uygun olmalıdır. Gıda tercihleri veya alerjileri olan misafirlerimizi ağırlamak için elimizden geleni yapacak olsak da, lütfen bir ikame yapmanın her zaman mümkün olmayacağını unutmayın - örneğin Roma Yemek Turu'ndaki ekmek, et ve peynir dükkanı her zaman ziyaret edilecek ve tadımlar ikame edilemeyecektir. Ciddi gıda alerjisi olan misafirlerimiz için yemek turuna katılmamanızı ve İtalya'da her zaman ABD standartlarına göre etiketlenmeyen tüm yiyecekler konusunda çok dikkatli olmanızı öneririz.

Vatikan

Vatikan Müzeleri'ne giderken ne giymeliyim?

Vatikan Müzeleri, tüm ziyaretçilerin omuzlarını ve dizlerini örtmelerini gerektiren çok katı bir kıyafet yönetmeliğine sahiptir. Erkekler uzun şort giymeye dikkat etmeli, kadınlar ise diz altı etek veya pantolon giymelidir. Kolsuz bir üst giyiyorsanız, lütfen yanınızda bir hırka getirin. Müzelere uygun kıyafetle gelmeyen konukların girişine izin verilmeyebilir.

Vatikan Müzelerine yanımda bir çanta getirebilir miyim?

Vatikan Müzesi kurallarına göre, müzelerin içine sadece küçük çantalar sokulabilir. El çantaları ve küçük sırt çantaları (40 cm x 35 cm x 25 cm'den büyük olmayan) içeride taşınabilir, ancak bundan daha büyük olan her şey ve büyük şemsiyeler vestiyerde kontrol edilmelidir. Eşyalar ücretsiz olarak vestiyere bırakılabilir, ancak eşyalarınızı almak için saat 17:00'den önce bu noktaya geri dönmeniz veya ertesi gün geri dönmeniz gerektiğini lütfen unutmayın. Turlarımız çoğunlukla Aziz Petrus Bazilikası'nda sona erdiğinden, oradan Müzelerin girişine kadar yaklaşık 20 dakika yürümeniz gerekeceğinden bu oldukça rahatsız edici bir durumdur. Vatikan Önemli Noktalar Turumuz söz konusu olduğunda, misafirler vestiyere kapanmadan önce ulaşmak için turdan erken ayrılmak zorunda kalabilir ve Aziz Petrus Bazilikası'nı ziyaret edemezler.

Vatikan turum nerede başlıyor ve nerede bitiyor?

Tüm Vatikan turlarımız Müzelerin girişine yakın, bulunması kolay bir yerde başlamaktadır. Pristine Sistine ve Tam Gün Vatikan turlarımız, Müzelerin girişinden 20 dakikalık yürüme mesafesindeki Aziz Petrus Bazilikası'nda sona erecektir. Vatikan Önemli Noktalar Turumuz için bir seçeneğiniz var. Turunuz Sistine Şapeli'nde sona erecek ve burada kalabilir veya Müzeleri keşfetmeye devam edebilirsiniz. Alternatif olarak, Aziz Petrus Bazilikası'na özel sıra atlama erişimi için rehberinizi takip edin.

Vatikan turlarınıza Sıra Atlama Erişimi dahil mi?

Evet. Tüm Vatikan turlarımızda standart olarak sıra atlama erişimi bulunmaktadır. Bu, önceden ayrılmış zamanlanmış giriş biletleri ile özel grup girişini kullandığımız anlamına gelir, böylece asla uzun genel erişim kuyruklarında beklemek zorunda kalmazsınız. Ekstra özel giriş için Pristine Sistine Turumuza göz atın. Aziz Petrus Bazilikası'nı ziyaret eden grup turlarımızdan herhangi biri, oraya sıra beklemeden girişi de içerir.

Vatikan turlarınız Aziz Petrus Bazilikası'nı içeriyor mu?

Pristine Sistine, Komple Vatikan ve Tam Gün Vatikan turlarımız Aziz Petrus Bazilikası'na rehberli turlar içerir ve Vatikan Önemli Noktalar Turumuz rehberli bir tur içermese de, özel sıra atlama erişimi için rehberinizi takip edebilir ve sizi kendi başınıza keşfetmek için bazilikanın içine sokabilirsiniz. Bununla birlikte, Aziz Petrus Bazilikası'nın işleyen bir kilise olduğunu ve genellikle dini törenler için kullanıldığını lütfen unutmayın. Bu nedenle bazilika zaman zaman önceden uyarı yapılmaksızın kapatılmaktadır. Bu durumlarda sizi uyarmaya gayret ediyoruz ve rehberiniz size Vatikan Müzeleri içinde daha uzun bir tur sağlayacaktır.

Aziz Petrus Bazilikası'nın, Aziz Petrus Meydanı'nda Papa'yı Dinleme Töreni'nin yapıldığı Çarşamba günleri kapalı olduğunu lütfen unutmayın.

Sistine Şapeli'nin içinde fotoğraf çekebilir miyim?

Hayır, hayır, ne, nee, kesinlikle olmaz. Ve Sistine Şapeli muhafızları korkutucu, bu yüzden denemenizi tavsiye etmiyoruz.

Vatikan Scavi'ye turlar düzenliyor musunuz?

Hayır. Vatikan Scavi (diğer adıyla Vatikan Nekropolü) turları sadece doğrudan Vatikan'ın Scavi'nin bakımından sorumlu yetkilisi aracılığıyla rezerve edilebilir. Erişim günde sadece birkaç grupla sınırlıdır ve turlar büyük talep görmektedir, bu nedenle mümkünse seyahatinizden birkaç ay önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Rezervasyon için [email protected] adresine e-posta gönderin.

Papa Seyircisi biletleri satıyor musunuz?

Biz bilmiyoruz - kimse de bilmemeli! Papa'nın huzuruna çıkış biletleri Vatikan tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Biletler bazen bir gün önce saat 15:00 ile 20:00 arasında Aziz Petrus Bazilikası'nın girişindeki bronz kapıların yanındaki İsviçreli Muhafızlardan temin edilebilir. Ancak biletler kişi başına sadece 10 adetle sınırlıdır ve garanti edilmez.

Venedik

Yağmur yağarsa veya "acqua alta" (yüksek su) varsa, turum yine de devam edecek mi?

Evet! Tüm Walks of Italy hizmetleri yağmurda ya da güneşte gerçekleştirilecektir. Bazı çok nadir durumlarda, hava özellikle dramatik olduğunda, bazı yerler kapalı olabilir. Bu durumlarda, mümkünse sizinle önceden iletişime geçmeye çalışacağız.

Doge's Palace'a çanta getirebilir miyim?

Doge Sarayı'nın çevresinde büyük sırt çantaları taşıyamasanız da, girişte ücretsiz bir çanta kontrolü bulunmaktadır. El çantalarınızı ve cüzdanlarınızı da burada bırakabilir ve turunuzdan sonra alabilirsiniz.

Doge Sarayı Gizli Geçitler Turu'na çocuklarımı getirebilir miyim?

Doge's Palace güvenlik politikası nedeniyle maalesef 6 yaşından küçük çocukların Doge's Palace Gizli Geçitler turuna katılmasına izin verilmemektedir.

Klostrofobim var, Doge Sarayı Gizli Geçitler Turu'na katılmalı mıyım?

Doge Sarayı Gizli Geçitler Turu, sarayın gizli arşivlerini ve gizli geçitlerini ziyaret etmektedir. Bu, turun odalar arasında bazı küçük, nispeten karanlık alanlara girdiği anlamına gelir. Eğer bu konuda endişeliyseniz veya klostrofobiniz varsa, bu tura katılmamanızı tavsiye ederiz.

Doge Sarayı Gizli Geçitler Turu'nda yer alan geçitlerde klima var mı?

Klima olmadığı için Doge Sarayı Gizli Geçitler Turu boyunca geçitler oldukça sıcak olabilir.

San Marco Bazilikası'nda ve diğer kiliselerde ne giymeliyim?

Mark Bazilikası'nda, tüm Katolik kiliselerinde ve dini mekanlarında olduğu gibi, ziyaretçilerden omuzlarını ve dizlerini örtmeleri istenmektedir. Erkekler için bu, uzun şort veya pantolon anlamına gelirken, kadınlar uzun etek veya pantolon giymelidir. Daha kısa şortlar giyiyorsanız, lütfen örtünmek için bir sarong veya benzeri bir şey getirin. Eğer üstünüz kolsuzsa, yanınızda bir hırka getirmenizi tavsiye ederiz.

Venedik Yemek Turunuz diyet gereksinimleri olan kişiler için uygun mu?

Çölyak hastaları için bu tur hiç uygun olmasa da, Venedik Yemek Turumuzu yeterince haber vererek çoğu diyet gereksinimine uyacak şekilde uyarlayabiliriz. Hazırlık yapabilmemiz için lütfen [email protected] adresinden Müşteri Hizmetleri ekibimizle mümkün olduğunca önceden iletişime geçin. Yemek tercihleri veya alerjileri olan misafirlerimizi ağırlamak için elimizden geleni yapacak olsak da, bir ikame yapmanın her zaman mümkün olmayacağını, bu nedenle misafirlerin diğerlerinden daha az tadım yapabileceğini lütfen unutmayın. Yerel işletmeleri ziyaret ettiğimizden, bazı bileşenlerin izlerinin olmayabileceğini garanti edemeyiz. Çok ciddi bir alerjiniz varsa, yemek turumuza katılmamanızı ve yiyeceklerin genellikle ABD standartlarına göre işaretlenmediği İtalya'da özellikle dikkatli olmanızı öneririz.

Gondol gezintisi mi yoksa tekne turu mu yapmalıyım?

Bu nereye gittiğinize bağlı! Venedik gondolları atmosfer için en iyisidir ve oldukça yavaş hareket ederler. Bu nedenle şehrin küçük ve sessiz arka kanalları için en iyisidir. Ancak iki nokta arasında seyahat ediyorsanız veya Büyük Kanal ve daha geniş lagün gibi daha yoğun su yollarını gezmek istiyorsanız, bir motorlu tekne tavsiye ederiz.

Floransa

Floransa Duomo'sunda ve diğer kiliselerde ne giymeliyim?

Katolik kiliselerinde ve dini mekanlarda kıyafet kuralları, hem kadınların hem de erkeklerin omuzlarını ve dizlerini örtmelerini gerektirmektedir. Yaz aylarında erkeklerin dizlerini örten tişörtler ve uzun şortlar giymelerini tavsiye ediyoruz. Kadınlar için, eğer straplez bir üst veya elbise giyiyorsanız, yanınızda bir hırka getirin. Şort giyiyorsanız, içinize sarmak için bir sarong getirmenizi öneririz.

Michelangelo'nun 'Davut' eserinin fotoğraflarını çekebilir miyim?

Şu anda çekebilirsiniz. Accademia'daki muhafızlar galeri içinde fotoğraf çekme kurallarını gevşettiler, bu nedenle David'in fotoğraflarını çekmenize izin veriliyor, ancak bunun ne kadar süreceğini garanti edemiyoruz.

Floransa Yemek Turunuz diyet gereksinimleri olan kişiler için uygun mu?

Yeterli uyarı ile Floransa Yemek Turumuzu çoğu diyet gereksinimine uyacak şekilde uyarlayabiliriz. Lütfen [email protected] adresinden Müşteri Hizmetleri ekibimizle iletişime geçin.

mümkün olduğunca önceden hazırlamamıza izin verin. Yemek tercihleri veya alerjileri olan misafirlerimizi ağırlamak için elimizden geleni yapacak olsak da, bir ikame yapmanın her zaman mümkün olmayacağını, bu nedenle misafirlerin diğerlerinden daha az tadım yapabileceğini lütfen unutmayın. Yerel işletmeleri ziyaret ettiğimizden, bazı bileşenlerin izlerinin olmayabileceğini garanti edemeyiz. Çok ciddi bir alerjiniz varsa, yemek turumuza katılmamanızı ve yiyeceklerin genellikle ABD standartlarına göre işaretlenmediği İtalya'da özellikle dikkatli olmanızı öneririz.

Rezervasyonumu Yönet

Rezervasyonumda nasıl değişiklik yapabilirim veya rezervasyonumu nasıl yönetebilirim?

  • Bilet sayısını ayarlayın*
  • Tek tek bilet türleri ekleme veya kaldırma*
  • Yeniden planlayın (tercih ettiğiniz tarih ve saat için bekleyen biletler mevcuttur) *
  • Rezervasyonunuzun tarihini ve saatini onaylayın
  • Rezervasyonunuzu mobil cihazınıza kısa mesaj gönderin (standart veri ücretleri uygulanır)
  • Makbuzunuzu yazdırın
  • Rezervasyonunuzu İptal Edin (Güvence satın aldıysanız, paranız iade edilecektir) *
  • Belirli deneyimler için, rezervasyonunuzda zamana daha duyarlı iptallere veya değişikliklere olanak tanıyan Güvence sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Lütfen unutmayın: Garanti, tatil, özel veya ortaklık yolculukları veya belirtildiği gibi diğer deneyimler gibi belirli yolculuklarda mevcut değildir.

Bireysel misafirler (1-19 kişilik gruplar) için portal, rezervasyonunuzu yönetmenize izin verecektir. 20 yaş üstü gruplar için lütfen rezervasyonunuzu hesap yöneticiniz aracılığıyla yönetin.

*tüm deneyimlerde mevcut değildir

Ödemeler ve İptal Politikası

Hangi ödeme yöntemlerini kabul ediyorsunuz?

Tüm ödemeler, 800-459-8105 numaralı telefondan Gezi Uzmanlarımızdan biriyle telefonda veya doğrudan kredi kartı verilerinizi güvenli bir şekilde ileten ve size en üst düzeyde koruma sağlayan web sitemizin rezervasyon motoru aracılığıyla kredi kartıyla yapılmalıdır.

İndirimler

Yaşlılara veya askerlere indirim yapıyor musunuz?

Bazı deneyimlerimizde Askeri ve Kıdemli indirimler sunulmaktadır. Bu fiyatı güvence altına almak için, varsa online rezervasyonunuz için ödeme sırasında kıdemli veya askeri bileti seçin. Rezervasyonlar ayrıca 800-459-8105 numaralı telefondan Gezi Uzmanlarımızdan biriyle telefonla veya çevrimiçi sohbetimiz aracılığıyla da yapılabilir.

Hediye Kartları

Hediye kartları sunuyor musunuz?

Evet! Buradan web sitemiz üzerinden hediye kartı satın alabilirsiniz. City Experiences dijital hediye kartı her zaman satın alınabilir ve ABD'de gerçekleşen tüm City Experiences, City Cruises ve Walks deneyimlerinde geçerlidir. Hediye kartları gemi/deneyim içi satın alımlarda kullanılamaz, ancak deneyiminizden önce çevrimiçi olarak veya iletişim merkezimizi arayarak deneyimleri ve yükseltmeleri önceden satın almak için kullanılabilir. Hediye kartları son satıştır ve iade edilemez.

Ödül

Şehir Deneyimleri Ödülleri nedir?

City Experiences Rewards, City Experiences ile yapılan her alışverişin ödül üyesine harcanan her 1 $ için 1 puan kazandırdığı puan tabanlı bir ödül programıdır. Her 10 puan, üyenin bir sonraki alışverişinde 1 dolar indirim anlamına gelir! Kaydolabilir, daha fazla bilgi edinebilir veya puanlarınızı buradan kullanabilirsiniz.

Puanlarımı ne için kullanabilirim?

Yalnızca katılımcı marka ve ürünlerden yapılan uygun satın alma işlemleri, ödül programı aracılığıyla puan kazanmaya ve/veya kullanmaya uygundur.

Mevcut katılımcı markalar:

  • Şehir Gezileri ABD
  • City Cruises İngiltere
  • Şehir Cruises Kanada
  • Niagara Şehir Gezileri
  • Niagara Jet City Gezileri

Tüm katılımcı markalar bireysel bilet alımları içindir (1-19 bilet).

Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşulları inceleyin.

Şehir Deneyimi Ödülleri programına neler dahil değildir?

Aşağıdaki markalar ve ürünler Ödül programına katılmaz ve puan kazanmak veya kullanmak için uygun değildir: Walks, Devour Tours, New York City Ferry, HMS Ferries, Puerto Rico Ferry, Venture Ashore, American Queen Voyages, Journey Beyond, Statue City Cruises ve Alcatraz City Cruises.

Şehir Deneyimi Ödül Programı ile mevcut katılımcı olmayan ürünler veya satın alımlar arasında paket ürünler, hediye kartları (aktivasyonlar ve yeniden yüklemeler dahil), vergiler, bahşişler, hizmet ücretleri, iniş veya liman ücretleri, idari ücretler, grup rezervasyonları, özel charter rezervasyonları, üçüncü taraf ortak rezervasyonları, bilet güvencesi, alkol satın alımları ve gemide satın alımlar yer almaktadır.

Ödül Programı hakkında başka sorunuz var mı?

Lütfen City Experience Rewards sayfamızı buradan ziyaret edin. Nasıl kaydolacağınız, puanlarınızı nasıl kullanacağınız, hesabınıza nasıl erişeceğiniz ve program hüküm ve koşullarının tam listesi dahil olmak üzere ek bilgiler bulacaksınız.

Silah Politikası

Silah getirmeme izin var mı?

Patlayıcılar, ateşli silahlar, yasa dışı maddeler veya tamamen kendi takdirimize bağlı olarak belirlediğimiz şekilde kendinize veya başkalarına zarar verebilecek tehlikeli veya zarar verici nitelikte herhangi bir eşya getiremezsiniz.

Sesli Turlar

Yabancı dillerde sesli turlar/rehberler sağlıyor musunuz?

Yabancı dillerde sesli turlar ve rehberler deneyime göre değişmektedir. Lütfen rezervasyon yapmadan önce deneyimin SSS bölümünü kontrol edin. Deneyimin yalnızca İngilizce olup olmadığını bildireceğiz.

Erişilebilirlik

Tekerlekli sandalyeye, motorlu scooter'a veya hareket kısıtlamalarına ihtiyacım varsa ne yapmalıyım?

Her deneyim farklıdır ve çeşitli koşullara bağlı olarak farklı düzeyde erişilebilirlik sunar. İlk olarak, web sitemizde rezervasyon yapmak istediğiniz deneyimin SSS bölümünü kontrol edin, çünkü orada bir sitenin belirli ihtiyaçları olanlar için erişilebilir olup olmadığını bildiririz. İkinci olarak, daha fazla bilgi almak veya bir şeyler ayarlayıp ayarlayamayacağımızı görmek ya da alternatif bir seçenek önermek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Niagara Jet City Gezileri

Niagara Jet City Cruises jet bot yolculuğu ne kadar?

Jet bot turları için fiyatlar 40 - 75 $ arasında değişmektedir. Dört tip oturma yeri sunuyoruz: Standart Kuru, Alt Islak Güverte, Üst Islak Güverte ve Co-Pilot. Fiyatlandırma çocuk (4-12), yetişkin ve yaşlı (55+) bazındadır.

Niagara Jet City Cruises tekne yolculuğu ne kadar sürüyor?

Jet bot turu 60 dakika sürmektedir.

Niagara Jet City Cruises turu sizi nereye götürüyor?

Tarihi Youngstown, NY'den hareket ediyoruz ve görkemli Niagara Nehri'nden yukarıya, dünyaca ünlü Niagara Şelaleleri'ne sadece birkaç mil uzaklıktaki Niagara Whirlpool'daki V. Sınıf Rapids'e gidiyoruz.

Niagara Jet City Cruises tekne turuna binmek için nereye gitmelisiniz?

Niagara Jet City Cruises, Amerika Birleşik Devletleri'nde Youngstown, New York'ta 555 Water St. adresinde, Niagara Şelaleleri, NY ve hem Rainbow hem de Queenston-Lewiston uluslararası köprülerinden sadece birkaç dakika uzaklıkta yer almaktadır.

Niagara Jet City Cruises tekne yolculuğu ABD tarafında mı yoksa Kanada tarafında mı?

Fiziksel olarak ABD'de bulunmamıza rağmen, Niagara Nehri üzerinde hem ABD hem de Kanada sularında seyahat ediyoruz.

Niagara Jet City Cruises tekne turlarında ıslanıyor musunuz?

Kuru mu ıslak mı? Seçim sizin! Hem yetişkinler hem de çocuklar için can yelekleri ve güverte oturma yerlerine ek olarak, kapalı teknenin altında standart kuru oturma yerleri sunuyoruz.

Niagara Jet City Cruises tekne turunda belirli bir koltuk rezerve edebilir misiniz?

Niagara Jet City Cruises'da belirli bir koltuk türünü rezerve edebilirsiniz. Standart Kuru koltuklardan Islak Güverte koltuklarına veya Co-Pilot'a kadar her şeyi sunuyoruz.

Niagara Şelalesi'nde Niagara Jet City Cruises'a binmek için boy sınırlaması var mı?

Tüm misafirlerin en az dört (4) yaşında veya daha büyük ve en az 40 inç (101 cm) boyunda olmasını şart koşuyoruz.

Niagara Jet City Cruises tekne turuna gelirken yanınızda ne getirmelisiniz?

Jet bot turlarımızdan birine binmek için özel bir şey gerekmemektedir, ancak konuklar kişisel eşyalarını baş üstü bölmelerinde veya park ettikten sonra araçlarında saklamalıdır (şiddetle tavsiye edilir).

Niagara Jet City Cruises jet bot turları için teçhizat ve güvenlik ekipmanı sağlıyor mu?

Hem yetişkinler hem de çocuklar için ABD Sahil Güvenlik sertifikalı can yeleklerinin yanı sıra gemiye binmeden önce güvenlik bilgileri sağlıyoruz.

Başa Dön
Genel BakışŞunları içerirHariçtirTekliflerProgramNerede BuluşulacakEk BilgiKıyafet YönetmeliğiSüresiBir saatten azBirkaç saatÖne Çıkan DeneyimSon RezervasyonlarYemek Menüsünü GörüntüleÖnemli NoktalarİçeriklerKalkış Noktası/GirişKalkış Saatisaatsaatler5 saat4 saat3 saat3,5 saatBir saatŞunları içerirNeden bu tura katılmalısınız?Önemli BilgilerNeler DahilBuluşma NoktasıBitiş NoktasıBunu PaylaşMüsaitliği Kontrol EdinSon Dakika FırsatlarıŞimdi KaydetYeni Tur

Alışveriş Sepeti